Weerzien met L’etang Noir

Begin April mochten we zelf weer een week vissen in Frankrijk. Deze keer was het John die een week mee ging. Was ik hier afgelopen jaar 3 dagen neergestreken, nu gingen we gewoon voor een week, een hele week.

De sessie begon op 2 April en stond voor mij in het teken van een weerzien met het noir92016geweldige beheerders echtpaar Rob & Teressa en voor het eerst echt een lange sessie maken met het aas van SSP Baits.

De ontvangst was hartelijk en de oer Hollandse tulpen en klompen werden overhandigd. Op dit water wat wordt aangeboden via www.Fransekarpers.nl is het goed vertoeven, we hadden gekozen voor een gemak sessie, dus inclusief de maaltijden. De maaltijden zijn hier van een uitzonderlijk hoog niveau, na elke maaltijd had John last van “te veel gegeten”. Als ik dan melde maar neem dan iets minder, dan gaf John als weerwoord, “maar het is zo lekker”.

er was ons een week vol met regen beloofd, gelukkig viel dit enorm tegen en hebben we noir82016maar 2 nachten en één middag regen gehad. Wel vloog de temperatuur ’s nachts naar beneden, mogelijk de reden waarom we in de nachten veel minder vingen dan overdag.

We kunnen wel zeggen dat L’etang Noir een runswater is, ondanks dat de watertemperatuur net de zeven (7) graden aantikte hebben we in deze week 46 karpers weten te vangen, waaronder één karper van veertig pond en 8 vissen van in de dertig pond.

We hebben over de 46 karpers een gemiddeld gewicht van 25 pond gehaald, voorwaar niet slecht met deze water temperaturen. De veertigponder kwam tot stand na een dubbelrun op mijn hengels (je mag hier met drie hengels vissen maar we kozen voor 2 hengels per persoon). Ik was aan het stoeien met een loei sterke schub van 26 pond toen mijn andere hengel af ging, John heeft deze vis mogen drillen en zo zijn PB een heel stuk scherper kunnen zetten. John toonde zich een goede vismaat, ik had in de laatste nacht net een kleine vechtjas terug gezet toen zijn hengel afging terwijl hij lekker in zijn warme mandje lag. Ik had de vis aangeslagen, en aangezien John van die hengels heeft waar je als visser heel erg blij van wordt (krom tot in het handvat), mocht ik deze vis van 37 pond drillen en scheppen.

[wp-review id=”549″]

noir72017

We hebben het gehad over het eten, de hoeveelheid vissen die we gevangen hebben, nu nog even over de gevolgde tactiek en het aas. We begonnen met een paar bollen op de stek dit vanwege de water temperatuur, Rob de eigenaar gaf aan dat we desondanks meer moesten voeren. een beetje huiverig hebben we dit gedaan, we hebben iedere morgen boilies gevoerd met pellets langs de kant waar we ons haakaas ook keurig hadden liggen.

Een aas testen is één, maar een test met maar één soort bol is geen test dus hadden we daarnaast nog het één en ander bij ons. Ook dit werd in dezelfde hoeveelheden gevoerd.

Van SSP hadden we pellets en grondvoer, dus voor de andere hengels hebben we ook noir62016gebruik gemaakt van pellets waar de vis aan gewend was/is. Grondvoer is een specialisme van me. We hebben dus voor de andere hengels gebruik gemaakt van een merkloze basis grondvoer die we gepimpt hebben tot een smikkelmix door gebruik te maken van Gulja Djawa, Oestersaus, een flesje uit de range van Top-Sectret (lees hier elders over op de site) en een blok Belachan.

De uitkomst van de test was 50% gevangen op SSP en 50% gevangen op iets anders!

Doordat het op dit water zo goed liep, hebben we de range van SSP goed kunnen testen. We visten met 15 mm bollen één smaak, 2 kleuren. We hebben dit dan ook vaak op deze manier ingezet. Ook hebben we kleine pop ups 10 mm gebruikt als snowman. De snelste opname kwam echter van 2 wafters met een loodje op de rig waardoor de wafters (wederom een lichte en een donkere) een paar centimeter boven de bodem zweefde. Vier keer werd deze combi die gevist werd op een bedje van boilies die voorzien was van een lekkere scheut baitglug, pellets in verschillende maten en grondvoer binnen 10 minuten na het uitvaren opgepakt.

We hebben een topweek gehad, eten een dikke tien, vissen (vooral de vissen tussen 10 noir52016en 15 kg leverde enorme zware tegenstand op) een dikke 10, weer een mooie 7 en soms in de nachten een 4.

Rob & Teressa, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, vriendschap, lachen en gezellige momenten!

Ik ben er nog niet uit, heb ik nu het record flauwe grappen gevestigd of was het toch Rob!

 

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Weerzien met L’etang Noir

Geef een reactie