Voorbereiding

Elke vissessie begint met een voorbereiding en de aanschaf van de juiste materialen.

Daarbij moet je je wel afvragen op wat voor een watertype ga ik vissen en natuurlijk hoe lang ga ik vissen. Momenteel ben ik bezig met de voorbereiding van een sessie die drie weken gaat duren maar waarbij ik zeker niet 3 weken maal 7 dagen maal 24 uur aan de waterkant ga zitten. Het wordt vakantievissen, dus er is tijd om te vissen en tijd voor andere zaken. Het vissen zal zich voornamelijk afspelen in de vroege ochtenduren (van 5 tot 10) en in de avonduren van 20.00 tot pakweg 02.00 uur. Natuurlijk gooi ik ook wel eens een hengeltje in op een ander onbewaakt moment maar dat zien we wel.

We gaan naar de Lot, naar de twee accommodaties die aangeboden worden via Fransekarpers

Nou heb ik al wat ervaring opgedaan aan de lot en ik moet bekennen dat ik zeker niet de beste visser ben die er rondloopt op deze planeet en de deze rivier bevissen is me in de keren dat ik er geweest ben niet echt meegevallen. Als ik geen karpervisser zou zijn maar een barbeel visser of kopvoorn visser dan heb ik op deze rivier enorm goed gescoord. Maar ik ben karpervisser en heb best wel een paar karpers gevangen op deze rivier maar ik ga hier niet verkondigen dat ik een lotgoeroe ben om maar eens wat te noemen. Ik heb inmiddels vier keer deze rivier bevist en beschouw me nog als leerling. Wel een leerling die heeft geleerd uit het verleden.

Dus we nemen geen scopex bollen (barbeel aas) mee, geen lever bollen mee (kopvoorn aas) er wordt niet gevoerd met mais en en met hennep om maar eens wat te noemen. Deze sessie zet ik in op een notenbol vol met tijgernoten en pindameel. Na overleg met JWE-baits gaan ze de Creamy nut aanpassen, harder, iets minder aantrekkelijk door onder andere de gist er niet in toe te voegen (voor de kenners, brocacel). Naast deze bol neem ik voldoende tijgernoten mee, ik wil dit jaar meer en gerichter kunnen vissen op karper en de barbelen een beetje ontlopen. Zo zie je maar, je kan rustig met je aasleverancier overleggen als ze tenminste zelf draaien en je wensen kenbaar maken. Qua aas moet deze combi het voor me gaan doen.

Maar er is natuurlijk meer, lood van 80 gram volstaat niet, zo heb ik de afgelopen week lood ingeslagen met een gewicht van 120 gram tot 142 gram en voor extreme omstandigheden heb ik nog wat lood liggen met een gewicht van 250 gram en zelfs 325 gram. Uitgooien met deze laatste twee gewichten is uit den boze dus de voerboot  gaat sowieso mee maar gelukkig hebben beide accommodaties een roeiboot beschikbaar. Daarnaast zorg ik dat ik voldoende haken in verschillende soorten en maten bij me heb voor als er veel wier ligt. Natuurlijk mag een grote hoeveelheid leader niet ontbreken in samenspraak met een goede schuurvaste hoofdlijn (en reservelijn).

Tussendoor verlaat ik nog even de rivier om samen met Klaas gedurende 48 uur de etang cache cup te gaan vissen. Dit vergt weer een iets andere benadering, een water van ruim 2 hectare met vis tot 47 pond. Gelukkig neemt Klaas hier het aas voor mee, aangezien hij lid is van het team van hoopupbaits zullen we daarmee vissen.

Ik ben niet aan welke merk dan ook verbonden, en heb ik de vrijheid om te vissen waar ik mee wil, ik wil alleen niet niet met een ander merk vissen dan waar mijn maatje mee gaat vissen, dus ik ben benieuwd naar dit aas (zoals ik eigenlijk naar heel veel merken benieuwd ben, maar dit terzijde). Om in 48 uur succesvol te zijn op een commercieel water vraagt wat visser en tactiek, zo zetten we in op de krill boilie en op de cocos met banaan. We nemen van beide 2 maten mee en zullen met hele en halve bollen voeren. Maar dit is niet genoeg, ik heb hier nog een mooi grondvoertje liggen, die ga ik voor deze gelegenheid eens pimpen met trassi, kokosmelk, gecondenseerde melk en Gula Djawa (vloeibare palmrietsuiker). Natuurlijk gaan hier nog wat bolletjes (heel en half) doorheen en wat kruim en dit mengsel ga ik gebruiken om overheen te vissen dicht langs de eigen kant (zeg maar tussen de 3 max 7 meter uit de kant) met een zichtbare pop up. Van Klaas heb ik begrepen dat hij gaat inzetten op baitsmoke, kortom de voorbereidingen zijn in volle gang.

Zonsondergang op het mooie etang cache

Wil je weten hoe alles afloopt, hou dan de site en de updates de komende tijd goed in de gaten.

Geef een reactie