Verslag Les Basses Bertherries April 2015

Franse karpers.nl
Fransekarpers.nl

We komen op Zaterdag aan het eind van de middag aan en worden hartelijk ontvangen door Alan & Jill, we krijgen een rondleiding door het vakantiehuis wat groter is als onze eigen woning. Er zijn 3 slaapkamers, een hele grote huiskamer en 2 badkamers.

Naast dat het groot is, is het huis ook nog eens luxe ingericht. Het huis kan 6 personen herbergen en naast de twee badkamers zijn er ook nog eens 2 toiletten een pooltafel een compleet ingerichte keuken een TV (engelse zenders) en een stereotorentje.

 

Het water is in één woord prachtig en, je hoeft je hier niet af te vragen waar je moet vissen, het water is één en al hotspot. Ik heb mijn keus al gemaakt waar te vissen maar neem de tips van Alan wel degelijk mee in mijn beoordeling, hij kent het water immers als geen ander.

Na het eten ga ik een rondje maken om het meer, ik neem een zak bollen mee en voer overal het e.e.a. onder de eigen kant, ik schiet er een aantal midden op en natuurlijk ook op de aangewezen hotspots.

Een deel van het water
Een deel van het water

Ook hier moeten we de vissen snel op het aas zien te krijgen want we hebben maar een paar dagen.

Moe van de reis kruipen we vroeg onder het door Alan of was het Jill opgemaakte bed en slapen heerlijk.

Zondag.

Als we wakker worden valt er regen, niet een beetje regen maar veel regen. Na een kop koffie en een paar croissants slepen we ons spul naar de waterkant in de regen. We tuigen de hengels op en zetten als klaar om te beginnen. We beginnen echter nog niet, we gaan nog even naar het luxe verblijf terug om een bak koffie te zetten.

Om 12 uur gaan de hengels in, we mogen ieder met 3 hengels vissen maar vissen beide met 2 hengels, eerst maar eens kijken hoe het gaat.

Na tien minuten heeft zoals altijd Jolanda de eerste vis en na een uur vissen hebben we al 3 vissen kunnen fotograferen in de stromende regen.

3 vissen in uur in de stromende regen
3 vissen in uur in de stromende regen

Na vier uur vissen kappen we ermee nat tot op mijn onderbroek, we hebben in vier uur tijd zeven vissen weten te vangen en ook nog eens 2 vissen gelost.

Maandag

We zijn “vroeg” aan het water, rond een uur of acht. We vissen deze dag tien uur en vangen zeven vissen waar onder een spiegel van 14,5 kg. Het is gelukkig droog gebleven vandaag, ik zou met Alan eigenlijk een nacht gaan doen maar de temperatuur gaat zakken tot tegen het vriespunt en we besluiten om hier van af te zien.

Dinsdag

De dag begint met vorst aan de grond, het gras is wit uitgeslagen. Als ik uit het raam kijk zie ik in het weiland schuin tegenover het huis een hert in het weiland. Snel zet ik de telelens op de camera en sluip naar buiten.

Door de temperatuurdaling en het feit dat het weer niet stabiel is gaat het vissen wat langzamer dan de dagen hiervoor. We vissen van 8 tot 13 uur en weten toch nog 3 karpers waaronder een spiegel van 13,2 kg.

In de middag bezoeken we een water dus het vissen is hier klaar.

in de voortuin
in de voortuin

Conclusie

Vissen is hier makkelijk, zorg dat je donkerorde/bruine pop ups bij je hebt voor een snowman, dit werkt. Na circa 3 uur vissen droogt een stek voor even op, blijf de stek aanvoeren maar zoek even een andere stek om te bevissen. Vis met een lange hair.

Om de luxe even aan te geven, we hebben de vaatwasser gebruikt, de wasmachine en de droogmolen hebben we niet gebruikt. De douche is erg prettig met een voor Franse begrippen goede waterdruk. De accommodatie is in onze ogen vijf sterren. Wilt u vanuit uw bivy vissen, dan huurt u een plek langs de waterkant en maakt gebruik van het sanitair in de woning.

Ook deze kwam nog even langs
Ook deze kwam nog even langs

Wat wij heel erg waarderen aan dit water is dat er geen stekken gemaakt zijn waarvandaan er gevist moet worden, het gehele water is omzoomd met gras en u mag vissen vanaf de plek die u het beste bevalt.

Les Basses Bertherries is te boeken via http://www.fransekarpers.nl een website met circa 25 bestemmingen in Frankrijk met wateren met en zonder accommodatie.

Geef een reactie