Vakantievissen na de etang Cache cup

Nadat de wedstrijd is afgelopen en de prijsuitreiking is gedaan is het tijd voor “freesstylen”. Aangezien Jolanda en ik tot Zaterdag blijven en de andere vissers op Dinsdag ochtend vertrekken is er voor mij nog ruim genoeg tijd om een vis te vangen. Ik haal mijn hengels lekker binnen een gun Jolanda de mogelijkheid om een vis te vangen. Ze heeft tijdens de wedstrijd moeten toekijken en dat was best moeilijk.

Jaap vist ook nog even lekker door, de Engelse vertrekken naar de stalking swim en Reonoird van Frankrijk gooit zijn hengels ook nog in.

De stalking swim
De stalking swim

De voerboot mag nu, en Jolanda besluit even een paar uurtjes met één hengel te vissen, deze wordt op nog geen meter van de takken gelegd samen met wat aas wat onder andere bestaat uit wat kleine pelletjes, gebroken boilies en wat kruim en wat grondvoer. Binnen twee uur heeft ze een vis van 32 pond op de mat.

de takkenstek
de takkenstek

Onze Franse vriend vangt ook weer een aantal prachtige vissen tegen de damwand, onze Engelse vrienden pakken ook een twee mooie vissen op de stalking swim en Jaap vangt ook zijn vissen. Ieder geniet en Jaap vangt aan het begin van de nacht ook twee vissen, hij haalt daarna zijn hengels in want er staat hem de volgende dag een lange terugreis te wachten om daarna weer vrolijk aan het werk te gaan. Zowel de Engelse als Reinoird weet nog een vis te vangen.

Jaap met een vis
Jaap met een vis

Op dinsdag brengen wij Jaap naar het vliegveld en kijken we wat rond in de omgeving. Maar eerst voeren we wat stekken aan voor later.

Tot nu toe kijken we terug op een heerlijke week, veel vis voor iedereen maar ik ben toch niet helemaal tevreden, ik had meer vis verwacht op de bol, het lijkt er op dat de aanloop tijd wat lang is voordat het goed wordt opgepakt. Over het materiaal wat beschikbaar is gesteld wat beschikbaar is gesteld door karperrigs.nl om uitvoerig te testen ben ik meer dan tevreden. De haken blijven vlijmscherp, het onderlijn materiaal is stevig en doet goed zijn werk en de leadfree leaders zijn een feestje om te gebruiken. Bij terugkomst van ons dagje uit hebben we het hele water voor ons samen, we besluiten om weer wat voer ter water te laten op de verschillende stekken en zullen deze nacht niet vissen.

Nieuw PR
Nieuw PR

De Woensdag ochtend starten we wederom met het voeren, we voeren met de werppijp lekker verspreid, daarna gaat de voerboot zijn werk doen om het haakaas en nog wat extra voer compact op de te bevissen plaatsen te droppen. We vissen beide met twee hengels om zo niet te veel lijnen in het water te hebben liggen. Het is vakantie en ik besef me terdege dat ik wat minder scherp vis dan normaal. Een kleine twee uur later is Jolanda in de wolken met haar eerste graskarper ooit van ruim 28 pond. Al vele malen heeft ze me verteld dat ze zo graag een grassie wilde vangen en nu totaal onverwacht is het raak. Maar het wordt nog beter voor haar.

Visje voor Rene
Visje voor Rene

weer twee uur later heeft ze haar nieuwe PB te pakken met een spiegelkarper van 36.5 pond. Daarna is het mijn beurt, Jolanda vist tegen de damwand en ik heb nog steeds de “takkenstek” m aar nu van een veel grotere afstand. Op zo een grote afstand van de takken vissen is best wel een uitdaging maar ik weet deze vis goed weg te houden uit de takken en de vis is al snel middenop het mooie meer te vinden, kwestie van dichtbij je hengels zitten en gelijk naar achteren lopen tijdens het aanslaan.

We dachten dat ze zwaarder was
We dachten dat ze zwaarder was

De vis voelt log aan en de chub outcast die nou niet echt doorbuigt tot in het handvat staat krommer dan ooit, ik hou goed druk en toch weet de vis zicht te ontdoen van de haak. Een tegenvalletje…. Gelukkig krijg ik binnen het uur een herkansing met een kleine vechtjas die er als een speer vandoor gaat, het gevecht duurt lang, de vis blijft explosief en ook onder de kant blijft hij maar gaan. Hij is duidelijk niet gediend van mijn net. Uiteindelijk weet ik te winnen en schuif het net onder de vechtmachine van 27 pond.

Wat een vechtmachine
Wat een vechtmachine

Na het avondeten weet Jolanda nog een spiegel te vangen, ik verwacht dat hij over de 40 pond is gezien de grote en tijdens het tillen van het net. We zijn dan ook verbaasd dat de klok hem vastlegt op 36 pond.

Jolanda is niet van het nachtvissen en slaapt in de caravan, ik vis door, iets verder van de takken omdat ik uit mijn slaapzak moet kruipen en dat kost toch tijd. De veiligheid van de vis staat voorop. Ik weet in de nacht een vis van 21 pond te vangen.

Om 7 uur donderdagochtend zitten we samen op de stek koffie te drinken en genieten we van de rust en stilte. We horen in de verte de herten burlen, wat dichterbij de kikkers kwaken en de vogels fluiten. Het is genieten hier op deze zeer rustige plek ver weg van het alledaagse leven, een mooi verstopt pareltje.

cache19

Om 9 uur worden de dieren geluiden onderbroken en vervangen door het geluid van een beetmelder, Jolanda weet een zeelt te vangen, een uur later nog één en weer een uur later log één. De stek waar gisteren dikke dertigers werden gevangen is ingenomen door familie Zeelt en ze besluit een adere stek te gaan bevissen met deze hengel.

Bij mij blijft het overdag stil, in de avond weet ik op mijn SSP baits nog twee vissen te vangen van 21 en 26 pond. Natuurlijk wordt er tegen het schemer nog even goed gevoerd. Jolanda zoekt haar caravan weer op en ik ben op mijzelf aangewezen. Ik wordt deze nacht 3 keer gewekt door het geluid van mijn ontvanger, en weet alle drie de vissen te landen, 36 pond, 22 pond en 25 pond. Ook in mijn eentje geniet ik van de vangsten en ben in mijn element.

cache17

Vrijdagochtend vervoegd Jolanda zich weer bij mij en ze besluit om haar oorspronkelijke stek weer te gaan bevissen. Binnen een uur heeft ze het record zeelt vangen voor vrouwen scherper gesteld met een vierde zeelt op rij op dezelfde stek en hengel. Dit record zal niet gauw verbeterd worden. en dan gaat het regenen, niet een beetje maar een boel, het is een bui die de rest van de dag en avond aanhoudt. In de stromende regen vangen we nog 2 vissen, eerlijk verdeeld over ons beide, dus ook beide een nat pak.

Dan gaan de hengels eruit, het feest is voorbij. na de wedstrijd hebben we heerlijk relaxed gevist en een aantal mooie vissen weten te vangen op etang Cache. Wat heb ik een geluk dat ik een partner heb die ook graag aan de waterkant is tijdens de vakantie.

tijdens de wedstrijd heb ik 5 vissen gevangen, daarna 8 vissen. Dat is totaal 13 stuks terwijl ik 3 nachten “niet gebruikt” heb om te vissen en ook niet gevist heb van Maandagmiddag 12 uur tot topt Woensdagochtend. Jolanda heeft een ppar uur op de maandagmiddag gevist en is daanr ade woensdag weer gestart, ze heeft de nachten niet gevist en ze had 9 vissen waaronder haar PB, haar eerste graskarper en 4 zeelten op rij.

Jaap had in de wedstrijd 4 vissen en daarna in 12 uur vissen ook nog eens 3 vissen.

Wil je zelf eens genieten van de rust, het mooie water, de vogels, kikkers kijk dan eens op www.fransekarpers.nl

 

 

 

Geef een reactie