The retrait lake Juni 2017

Begin Juni gaan we terug naar the retrait lake, we hebben hier één keer eerder gevist en toen hadden we het moeilijk. We hadden in deze week acht vissen dus dat moesten we zeker zien te verbeteren.

We komen aan op Zaterdag en de nieuwe eigenaren zijn blij ons te ontmoeten, we merken wel bij met name Andy enige zenuwen, hij is er pas en we zijn de eerste gasten onder zijn leiding.

We vissen op Zaterdag niet, we houden een gezellige avond met Andy en Gaby en drinken wat, Andy is enorm nieuwsgierig naar wat wij van zijn water en de accommodatie vinden, hij moet duidelijk zijn weg nog vinden.  Natuurlijk heb ik al wel een rondje gemaakt om zo links en rechts wat voer neer te leggen.


 

Op zondag gaan we vissen, niet vroeg, niet laat maar precies er tussenin, we gaan de bollen van Evolution products op dit water(tje) een aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen.

Jolanda begint weer met “the Rock” om te vissen in de variant van 14mm, binnen 3 uur weten we dat dit water ook een putje is waar de vissen geboren worden, de eerste 2 visjes zijn karpertjes van net een jaartje oud en halen de kilo niet.  De Rock bewijst zich wederom uitstekend als instant boillie. Toch wordt er overgeschakeld op een ander aasje en wel de sweet fish pineapple. Een hele goede keus want deze boillie is favoriet hier. Ook ik weet nog het één en ander te vangen en zo eindigen we de eerste dag met 5 gevangen vissen.

 

 

 

 

Op Maandag komen Rob en Theresa uit Ipswich de rest van de week ons gezelschap houden, dit is één van de voordelen van tussenpersoon zijn voor wateren, je sluit vriendschappen voor het leven. Rob En Theresa hebben een paar jaar een water gepacht in Frankrijk en deden dat enorm goed en succesvol. Helaas zorgde problemen met de eigenaar ervoor dat ze uiteindelijk terug moesten naar Engeland.

 

 

 

 

Als ze Maandagochtend arriveren is het weerzien enorm leuk en gezellig en hebben we geen tijd om te vissen, er komt al vroeg een biertje en een wijntje op tafel wat later op de dag gevolgd wordt door Gin, Wishkey en Jenever. Uiteindelijk eten we toch heel erg lekker en smakelijk maar Andy die zich met Gaby bij ons vervoegd hebben weet de volgende dag niet meer dat hij gegeten heeft in dit gezelschap. De arme man had een flinke kater te pakken en Theresa wist de juiste snaar te raken bij hem met de opmerking, “dat krijg je als je met de grote jongens wil meedrinken”.

 

 

 

 

Op Dinsdag gaan we vissen, en we vangen regelmatig vis, Rond etenstijd stoppen we om rond 23 uur weer aan het vissen te gaan, binnen anderhalf uur weten we 4 vissen te vangen, het is één grote puinhoop, vis op Rob zijn rechter hengel, tijdens de dril vis op zijn linker hengel. Als de eerste net weer zwemt is er vis op één van mijn hengels. Deze vis zwemt net weer als er weer een hengel van Rob vertrekt. We komen heel snel tot de conclusie dat we moeten stoppen, we zouden anders geen oog dicht doen.

 

 

 

 

Jolanda vist maar een klein beetje mee, af en toe komt ze voor een uurtje en pakt vis, natuurlijk geef ik ook wel eens een vis weg aan haar en zo weet ze de zwaarste vis vd week te landen, een spiegel van precies 30 pond.

 

 

 

 

 

In de loop van de week maken we een lijst op voor Andy hoe hij het water moet runnen waarbij hij vrij is om te kiezen uit de lijst wat hij wil. De lijst is heel uitgebreid en Rob kan natuurlijk uit eigen ervaringen vertellen, mijn bijdrage hierin gaat vooral over het bestand en hoe hij een uitgebalanceerd bestand kan verkrijgen en tips over een aantal visspullen die hij eigenlijk op voorraad moet leggen om vissers die iets vergeten zijn te kunnen helpen.

 

 

 

 

 

Op vrijdagmiddag stoppen we met vissen, we hebben 41 vissen gevangen en er ook nog een paar verspeeld. De accommodatie heeft ook een tafelvoetbalspel en we houden een toernooi. Onder luid gezang van zowel Nederlandse als Engelse voetballiederen wordt deze competitie gewonnen door Jolanda. De zwaarste vis en het toernooi gewonnen.

 

 

 

 

 

Wat wij gedaan hebben op dit water is precies goed naar mijn mening, dit is geen water waar je de hele week aan de waterkant zit. Het is een uitermate geschikt water om eens met goede vrienden (of gezin) naar toe te gaan. Een beetje vissen, een beetje eten, een beetje drinken en vooral sociaal doen en een hele leuk week hebben. De accommodatie is top en van alle gemakken voorzien zowel binnen als buiten.  Om de beurt hebben we gekookt en ook de BBQ is een keer aangestoken.  De eigenaren zijn nieuw in deze wereld en hebben in de week dat we hier waren grote stappen gemaakt. Lyn/Andy/Gaby bedankt voor een fantastische week.

Ook dit water is te boeken bij www.fransekarpers.nl

Geef een reactie