Stacey’s place 2017

We gaan naar Stacey, voor de zoveelste keer. Het is nu alweer een aantal jaren geleden dat we hier zijn geweest, maar van deze plek en dit water wordt ik blij en gelukkig.

Vraag me niet waarom want ik kan het niet onder woorden brengen. Er zit geen grote vis hoewel de vissen wel groeien, er staan in ieder geval een aantal grote eiken van honderden jaren oud, het is er in mijn ogen enorm rustig en je zicht is wat verder dan alleen het water.

Als we komen aanrijden is de verrassing een feit, op het toegangsweggetje naar het water vliegt er een fel gele specht voor ons uit. Naast felgeel heeft hij een oranje/rood hoofdje. Wat een kleuren, wat een feest om de week zo te mogen beginnen.

 

 

 

 

Het water ziet er beter dan ooit, voor ons “oudere” een geweldige plek maar als je een gezin hebt met jonge kinderen dan is dit meer een aanrader. Er zijn speeltoestellen als een kleine glijbaan, schommel, trampoline en een zwembad(je) in de zomermaanden. Genoeg hierover we gaan hier echt eens zien hoe ons aas van Evolution products zich gaat bewijzen en de beetmelderset van ND tackle.

 

 

 

 

Op zaterdagavond gooien we hengels voor 2 uurtjes, nachtvissen doen we hier niet. Niet nodig overdag vangen we hier genoeg. Jolanda vist met The Rock. Ik ga verschillende soorten bevissen. Volgens Evolution products is The Rock een goede instant boillie en binnen anderhalf uur bewijst ie dat ook, een spiegel van 10.6 kg. Na deze vis gaan we slapen, maar eerst voer ik verspreid nog aan de kant waar Jolanda vist een  kilo 14mm en waar ik vis een kilo 18mm.

We hebben heerlijk geslapen en bij wakker worden drinken we 1 kopje koffie in de grote stacaravan. De rest van de dag zitten we buiten, er wordt weer gestart met 2 kilo aas te water te laten, verspreid met de werppijp. Het haakaas gaat op weg met een volle voerboot met pellets en boillies.

 

 

 

 

Na ongeveer twee uur heeft Jolanda de eerste daarna gaat het zo een beetje om en om. We hebben de radio aan, want mijn club speelt nacompetitie voor Europees voetbal. Ik sta te drillen als ze 3-0 maken, en zo is het dubbel feest. Ik sta te zingen en te drillen. De laatste vis is voor mij, we eten weer rond 22 uur, lezen wat en gaan slapen.

 

 

 

 

Als we wakker zijn dan regent het, we zetten onze versnelling wat lager. We drinken wat koffie en ik ontbijt zowaar. Jolanda gaat boodschappen doen en ik wandel een lekker stukkie met de hond. Als ik terug kom dan druppelt het nog een beetje en besluit ik te gaan vissen. Het stopt niet met druppelen en het druppelen gaat weer over in regen. Ik krijg een run op mijn linker hengel en deze vis is wederom enorm sterk en ik ben een kwartier aan het drillen in de regen. Tijdens de dril vraag ik me af of evolution products anabolen in de boilies stopt.

 

 

 

 

Na een lekker gevecht en inmiddels compleet nat weet ik het schepnet onder de vis te steken. Ik ga terug de bivy in en wat eerst druppelen was en later regen is inmiddels een ware wolkbreuk geworden. Ik ben niet gelovig en bidden kan ik niet maar ergens hoop ik dat er nu even niets afgaat.

Ik kijk naar buiten en zie op Jolanda haar JRC piepers een blauw ledje branden, het regent zo hard dat ik de ontvanger niet eens hoor in de bivy terwijl hij binnen een meter van me staat.

Rond kwart voor zeven in de avond wordt het nog even druk met drie vissen in een half uur. Dan vind ik het best en ga naar binnen, droge kleren aan, hapje eten en een borrel om me weer op te warmen. We hebben tot nu toe 12 vissen gevangen met ieder 2 hengels.

 

 

 

 

Op dinsdagochtend zijn we rond 8 uur aan de waterkant, het weer is een stuk beter dan de voorgaande dag. De beetmelders zijn door de enorme hoeveelheid regen van de vorige dag goed watergekoeld, ze kunnen en mogen er weer tegenaan. Het is echter opvallend stil op het water, ik ga dan ook even met de fotocamera aan de gang en maak een aantal foto’s om dit artikel mee op te pimpen. Daarna maak ik een meer dan grondige studie van het drinkgedrag van de zwaluw. Na een paar uur ben ik expert op dat gebied tot mijn ND beetmelder haarfijn laat weten dat er een vis aan de andere kant van de lijn zwemt. Een schubje deze keer die de verleiding van de liver/tuna niet kan weerstaan. Voor alle duidelijkheid dit is een relatief makkelijk water met niet de grootste vissen en ik wissel het aas een beetje af zodat ik meer inzicht krijg in het aas van Evolution products maar ook meer inzicht in het water. Ik maak alvast een lekker voertje met de producten van evolution products. Ik gebruik sticks, pellets, verkruimde boilies, amino, hele bollen en stickmix (met een heel klein beetje water aangemaakt). Als laatste voeg ik een flinke scheut baitsoak over dit alles heen. Vervolgens laat ik het staan, ik wil dat de pellets oplossen en de geur en smaak van de bollen aanneemt.

Jolanda vangt om drie en vijf uur nog een vis en ik sluit de dag af met een mooie spiegel om negen uur. Ik ben moe en stop ermee, wederom een hele dag buiten maakt je moe, zeker na een jaar van hard werken. We hebben nu 12 vissen gevangen op dit water.

Op woensdag vissen we niet, we hebben een pup van ruim 5 maanden bij ons en hij is toe aan een goede wandeling dit doen we om een groot openbaar meer op 25 km afstand. We doen nog een paar boodschappen en hebben in de middag een bier afspraak met de eigenaar van een meer in de buurt en ook dit zijn hele gezellige uurtjes. de bier afspraak eindigt veel te laat, we moeten nog wat eten en rond 10 uur in de avond eten we.

 

 

 

 

Ik ben donderdagochtend om zes uur aan de waterkant. Het is een genot, de vissen houden er hier van om vlak onder het wateroppervlak te zwemmen, dit doen ze al bij de eerste zonnestralen en ik geniet van de ruggetjes die vaak boven water komen. Op dit relatief makkelijk water is het deze keer wat moeilijker, het weer is niet echt stabiel. Ik heb het aas van evolution products bij me, niet gewoon één of twee soorten maar vele soorten en ik heb me voorgenomen om met elke bol te voeren en te vangen (iedere dag iets anders dus). Ondanks dat dit de vangsten natuurlijk negatief beïnvloed (iedere dag iets anders, geen aas herkenning) wil ik hiermee gewoon doorgaan. Zo is vandaag op één hengel de krill aan de beurt, tussen 8 en 10 uur krijg ik op deze hengel 4 runs. Ik vis de krill in een dikke laag slib (vissen op de slib heeft mijn voorkeur op dit water). Ik zit echter in een lastige hoek te vissen met een overhangende boom. Het kan zo mis gaan, en dit gebeurt dan ook met 2 vissen van deze 4 runs. De eerste vissen die verspeeld worden deze vakantie. Op de andere hengel zit een Robin red garlic, hier is nog helemaal geen actie op geweest. We ontbijten langs de waterkant, we hebben eieren gehad van Francesca (de eigenaar samen met Andy) die gisteren gelegd zijn door de kippetjes die hier een hok hebben. Na het ontbijt vangt Jolanda twee spiegels van rond de 10 kg op de krill.

 

 

 

 

We blijven lekker lang zitten en eten laat in de avond langs de waterkant, om half twaalf nemen we een borrel en gaan lekker slapen. We hebben inmiddels een lekker kleurtje. Totaal nu 20 vissen gevangen.

Hoe anders is het vrijdagochtend bij het opstaan, de vissen zijn in de sexmodus, links tegen de kant, aan de overkant, schuin links aan de overkant en tegen de damwand liggen vissen te paaien. We laten de paaizones voor wat het is, ik wil namelijk ook niet gestoord worden tijdens de daad  en we besluiten om wat lekkernijen in te zetten, om te kijken of we die ene vis die niet mee mag doen in het paai geweld te vangen.

We gaan single hookbait met pop ups en zowaar weet ik om 12.30 een spiegel te vangen en wat later nog een schubje. Deze vang ik op 15 meter van de plek waar ik een dag eerder heel vroeg de emmer heb losgelaten die ik eerder gemaakt had. Het heeft dus zin om creatief te zijn, ook tijdens de paai. We eindigen de week met 23 gevangen vissen.

 

 

 

 

Stacey’s place is te boeken via www.fransekarpers.nl dit is een makkelijk water met mooie sterke maar niet te grote vissen. Dit is een plek ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of echtparen. Door de wijze waarop we gevist hebben zijn we “maar” tot 23 vissen gekomen, we hebben hier echt vakantie gehouden. Indien je volop vist en het serieus aanpakt (dagelijks 2 keer voeren) met één en dezelfde boilie (krill lijkt de beste optie te zijn) kan je hier enorme aantallen vangen. Het record staat op 96 vissen in één week (7 dagen 24 uur vissen) door één visser.

Geef een reactie