Sessie op Lac Claudette

De uitnodiging van Andrew om een sessie te komen doen op zijn nieuwe meer in Juni kwam al half Februari binnen.

Door de uitbraak van Corona leek het lange tijd niet door te kunnen gaan. Onze eigen vakantie was al in het water gevallen omdat Frankrijk nog hermetisch afgelsoten was van de rest van de wereld.

Toen Frankrijk dan open ging namen we direct contact met Andrew op of de uitnodiging nog stond. Hij was gelijk enorm enthousiast, we moesten ons melden op the retrait lake (zijn andere meer wat door zijn moeder gerund wordt) en daar werden we enorm hartelijk ontvangen en hebben we gezamenlijk een maaltijd genuttigd door Andrew en zijn moeder gekookt. De eerste nacht sliepen we hier nog.

Op Maandag (we waren op zondag vertrokken) gingen we naar Lac Claudette op een klein half uurtje rijden van The Retrait. We mochten gelijk starten met vissen maar de dieptes van het meer weren in kaart gebracht met behulp van een voerboot die ook een onderwatercamera aan boord had.

We zagen een enrom mooie schone bodem, een paar sliertjes wier en vooral een harde bodem. Ook zagen we karper voorbij zwemmen terwijl we op het scherm stonden te kijken. En de dieptes, 80 cm water aan de kant gedrurende de eerste meter, dan gelijk naar ruim 3 meter en verder oplopend naar ruim 12 meter water op het diepste punt.

Als de rust is weergekeerd en we alleen zijn worden er twee hengels te water gelaten, één gaat op 12 meter in het midden (daar sprong regelmatig vis) en de ander gaat op 10 meter uit de eigen kant. Middenin de nacht wordt ik gewekt door een vis, na de dril blijkt dit een vis te zijn die heier geboren is en nog nooit is gevangen. Ik ben blij met deze maagdelijke vis, en in de loop van de ochtend volgt de volgende vis, zelfde gewicht maar nu een spiegel. Beide vissen komen van de kanthengel.

 

Ergens op dinsdagmiddag gaat de voerboot erbij en komt Andrew meevissen, we voeren echt enorme hoeveelheden, boilies en mais. De vissen blijven vanaf dat moment komen. Geen vissen die nog nooit gehaakt zijn maar vissen die eerder gevangen zijn, veel hoge twintigers en lage dertigers op dit meer van bijn a 3 HA. Het midden van het meer is verlaten en we vissen nu tegen de overkant an, tevens is er een derde hangel bijgekomen. Tot mijn spijt moet ik ook zeggen dat we wat vissen verspelen, één vlak voor het net (een mooie hoge spiegel van mid twintig) en een vis die de takken induikt.

We kunnen niet de hele week vissen omdat we andere verplichtingen hebben in de omgeving, maar we weten zeker dat er hier zware vis op moet zitten.

In 2021 wordt het meer geopend voor het publiek en zal er een clubhuis met keuken, douche, toilet zijn op het terrein. De stekken zullen dan ruimer zijn en het bestand wordt aangevuld door bij een gerespecteerd kweker te kopen.

In de tussentijd kan het water al geboekt worden via Fransekarpers.nl

Wie voor 1 Januari 2021 een week boekt die in 2021 plaats vindt (200 Euro per visser per week) ontvangt ook nog een mooie Fransekarpers hoodie met logo van Fransekarpers aan de voorkant.

Daarnaast geeft uw boeking u de mogelijkheid om aas van JWE Baits te kopen met 20% korting en een geselecteerd endtackle pakket van P&R carp met meer dan 25% korting.

Meer info?

Geef een reactie