Paul, John en een beetje René

Sommige sessies verlopen een beetje zoals je van te voren verwacht en gaan smooth voorbij. Zo ook deze sessie.

Drie jaar geleden was ik met John een week in Frankrijk geweest, in de tussentijd had hij niet meer gevist, maar de afspraak stond dat we samen nog eens op pad zouden gaan. John mocht kiezen en wilde een water met een accommodatie en koos voor Pauls Pond, natuurlijk een water(tje) uit het bestand van Fransekarpers.

John is een beetje en divavisser een bed om in te slapen en regelmatig vis op de kant zijn een paar zaken die het voor John al geslaagd maken. Als hij daarbij ook nog kans maakt op een PB dan is het helemaal leuk. De vorige sessie had hij zes keer zijn PB verbroken (wat toen niet al te hoog stond, naar 20.2 kg). Op Pauls pond zit vis tot 25.2 kg al moet gezegd worden dat deze vis 3 jaar geleden voor het laatst de kant heeft gezien.

Paul, de eigenaar vist zelf regelmatig de nachten op het water, en afgelopen jaar heeft hij zelf pas de eerste veertiger weten te pakken, dus makkelijk komen ze er niet uit. Ook Steven die hier afgelopen jaar was vond het een lastig water maar ik denk te weten wat de sleutel tot succes is op dit soort wateren. Bij aankomst voer ik altijd 5 kilo verspreid over het hele meer, hier één bolletje, daar drie, vier of vijf en soms zelfs acht. Maar nooit twee, dat hoort niet is mijn gedachten. Ik voer op dit soort watertjes langs de kantjes, van strak langs de kant tot een meter of zeven uit de kant en met de voerpijp voer ik ook op het midden. Ik gebruik en voer altijd 2 soorten boilies door elkaar en sinds afgelopen najaar het aas van JWE baits. Ik kan een heel mooi verhaal gaan schrijven over dit aas maar ik denk dat de resultaten voldoende moeten zeggen en dat verdere toelichting overbodig is.

Ik wil op deze manier zoveel mogelijk vissen kunnen bereiken met mijn aasjes en dat ze gaan zwemmen en het aas overal tegenkomen. Ik gooi nooit een hengel uit bij aankomst, dat doe ik pas de volgende ochtend maar ga wederom met 5 kilo voer op dezelfde wijze aan de gang. Iedere morgen voer ik op deze wijze 5 kilo. Ik vermijd het om grote voerplekken aan te leggen, de vis moet gaan zwemmen en blijven zwemmen. Daarnaast voer ik bewust in de ochtend, ik ben er van overtuigd geraakt dat in de ochtend voeren betekend dat je overdag kan en gaat vangen, laat andere maar in de avonden en in het donker voeren.

Goed, naar de resultaten, we vissen overdag, beginnen nooit voor zeven uur in de ochtend en rond een uur half zes gaan we koken en eten om daarna nog twee of drie uurtjes terug te keren. Op deze wijze zijn we tot circa 40 karpers gekomen en met op de eerste dag al een PB voor John 20.5 kg (hoppa 3 ons erbij).

We kregen het dus aan de gang ondanks dat het weer niet in ons voordeel was, zondag en maandag in T-shirt en warm daarna de omslag naar regen (veel regen, heel veel regen). Op vrijdag werd het in de ochtend ineens weer heerlijk weer maar in de middag sloeg het om met zelfs hagelbuien. Ik mocht een vis drillen in de hagel en meerdere in de regen. Het hoogtepunt van de week was voor mij niet de PB van John maar het drillen van een visje terwijl in de weilanden achter het meer drie reeën langs kwamen.

Dan hebben we natuurlijk Paul nog, ik wil alleen maar zeggen dat als je Paul met een roze kruiwagen ziet lopen, deze kruiwagen is volgens zijn zeggen niet van hem…….

 

Trouwens wisten jullie dat Chef BBQ ook nog even 3 dagen overgekomen was uit Nederland, jazeker en tussen de BBQ door wist ook hij zijn visje te vangen (op zijn eigen meegenomen aas, dat dan weer wel).

Deze week zit Erwin op het water, hij zocht op Woensdag contact met de vraag hoe te vissen op dit water, na de nodige (voer)tips heeft hij het ook aan de gang gekregen.

Ook eens naar Pauls Pond of vergelijkbaar water, neem gerust contact met ons op via Fransekarpers.nl (maar voor Pauls pond zal dit 2020 worden, dit is volgeboekt voor de rest van het jaar.

Franse karpers.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie