Mooiste betaalwater in Frankrijk

Door mijn werk voor Fransekarpers (het bemiddelen in visvakanties naar/in Frankrijk) heb ik in de afgelopen jaren heel veel wateren mogen zien en bezoeken.

Een aantal wateren had ik in mijn bestand kunnen opnemen maar heb ik bewust links laten liggen. Een aantal wateren heb ik in de loop van de jaren afscheid van genomen omdat deze niet de standaard leverde die ik aan een water stel.

Uiteindelijk heb ik een mooi bestand aan wateren weten ze verzamelen waar ik volledig achter kan staan. En toch heb ik zelf mijn favorieten. Ik kan wel een paar favorieten noemen, ik ben verliefd op Carp Quarry, een oude graniethoeve met enorm diep en helder water waar het lastig is om een vis te vangen, maar als je hier een vis vangt dan is de beloning groot. Daarnaast wil ik etang Cache noemen, een mooi eeuwenoud water in de buurt van Limoges. Het is een beetje een verborgen meer, keer op keer moet ikzelf nog steeds zoeken naar de water, het ligt dan ook heerlijk rustig.

Daarnaast ben ik verliefd op Stacey’s place, vraag me niet waarom, want het is heel anders als de wateren hierboven beschreven. Mogelijk omdat dit het water is waar het allemaal voor mij begon als tussenpersoon, maar als ik hier ben, dan ben ik blij.

Maar er kan er maar eentje de allermooiste zijn!

Een water gelegen midden in een agrarisch dun bevolkt gebied, hier heerst echt rust. Het water ligt in een dalletje, van boven op de heuvel kijk je over een bosrand als je naar rechts kijkt. Kijk je naar links op de heuvel, dan zie je paarden, een trainingscentrum voor racepaarden, en niet gewoon 10 paarden, nee 60, 70 of wel 80 paarden.

Kijk je naar beneden dan zie je een karperwalhalla van 2.4 Ha groot, omzoomd door bomen, overhangende stuiken en bomen, een eiland in het midden en geen of nauwelijks geluid uit de omgeving.

Heel soms als de wind vanaf de wat grotere weg komt kan je wel eens een motorfiets horen (zo een raceding of een enorm grote zware vrachtwagen), maar dit gebeurt zelden.

Zoals gezegd een water van 2.4 Ha onderaan de heuvel, Dave & Doreen hebben enorm veel geluk dat ze dit gevonden hebben.

Vele wateren hadden ze al bezocht, voordat ze hier kwamen, de één was toch te duur, een ander viel toch wat tegen. Bij dit water aangekomen, stapte ze uit de auto en Doreen gaf gelijk aan, dit is het! Deze kopen we! De makelaar wreef zich in zijn handen, er werd niet onderhandeld over de prijs. Het mooie is dat ze het huis nog niet gezien had, ze had een stukje water gezien van bovenaf. Nog niet de grond, het land en het huis, het was dus de beste impuls aankoop die ze zich maar konden voorstellen.

Uiteindelijk werd dit de nieuwe plek ze had het goed gezien!

Een water van 2.4 Ha met dieptes tot ruim 4 meter, een eiland in het midden en een enorm gezond bestand met vissen die nog nooit gehaakt zijn. De vis links op de foto gaf enorm goede sport, en was werkelijk nog nooit gehaakt, en zo had ik al meer vissen gevangen die nog nooit gehaakt waren.

 

 

Toen Dave en Doreen het kochten was het overwoekerd, het enige wat ze wisten dat het water tot 15 jaar ervoor dienst had gedaan als water van een viskweker.

Van de eigenaar waar ze het van kochten (die nooit naar het water had omgekeken) hoorde ze dat de viskweker toen hij het verkocht had ontdaan van alle vissen boven de 10 kg.  Alles wat onder de 10 kg zat liet hij achter, hoeveel dit was dat wisten Dave en Doreen niet op dat moment.

De overdracht was in begin November, de eerste 8 Franse weken brachten Dave en Doreen door in het water, omgevallen bomen verwijderen en takken verwijderen die overwoekerd waren. Daarna werden er stekken gemaakt, drie stekken in totaal en de grootste van deze stekken is echt heel groot.

Vervolgens ging Dave aan de gang, onder hun woonhuis zaten een aantal paardenstallen van beton, Dave is bouwvakker en hij maakte van een stal een mooie gite met twee slaapkamers, een badkamer met toilet en een huiskamer met open keuken. Doreen nam de inrichting ter hand, en het werd enorm gezellig ingericht en het ontbreekt hier werkelijk aan niets.

In Juni 2020 waren we hier voor het eerst, ik was op slag verliefd op dit water en de uitzichten. De accommodatie was slechts een paar onafgewerkte muren waar alle leidingen al lagen en de badkamer was betegeld. Op mijn vraag wanneer hij klaar zou zijn werd mij verteld dat hij hier nog drie maanden nodig had. Na drie maanden kwamen de foto’s.

Ook in Juni tijdens de paai besloten Dave en Doreen een rondje te lopen om het water heen om te kijken of ze iets van het bestand in kaart konden brengen. Dave ging linksom, Doreen ging rechtsom, toen de ronde klaar was had Dave 160 vissen geteld en Doreen had er 163 geteld en daar zaten een aantal echt grote exemplaren tussen. De vissen zijn dus de afgelopen jaren kneiterhard gegroeid. Naast deze 160 vissen hebben ze afgelopen winter ook nog eens 84 stuks uitgezet tussen de 8 en 17 kg.

En toen was het ineens Juni 2021 We deden een covid test en met deze test mochten we naar Frankrijk reizen. Een week aan dit heerlijke water. Maar o jee, de vis was aan het paaien. Ik heb echt een aantal knijters zien zwemmen, maar vangen was moeilijk. Natuurlijk kwamen er een aantal vissen uit, maar niet het aantal waar ik op gehoopt had en het viel me op dat de vis niet aan boilies gewend was en er was een explosie van bloodworm. Dus gingen we ergens begin oktober terug, de tijd dat de vis zich normaal begint vol te vreten voor de winter, maar oh jee, overdag 21 graden en de nachten 2 a 3 graden met nog noordenwind ook. Natuurlijk kwamen er een aantal vissen boven maar weer niet het aantal waar ik op gehoopt had.

Het water is geweldig mooi, de accommodatie is mooi en gezellig, maar ligt bovenaan de heuvel op 200 meter van het water en het is best een lelijke kuitenbijter. Voor 2022 staat er een gloednieuwe accommodatie op de rol, wederom in een oude paardenstal op circa 35 meter van het water bij de grootste stek. Dit zal het water echt afmaken, en volgens Dave zal het rond de kerst klaar zijn en kan het inrichten beginnen.

Nu al is er een toilet, een opslag (met vriezers) voor aas, en zijn er twee slaapkamers die al gestuct zijn. Er moet nog een huiskamer, badkamer en keuken gemaakt worden en buiten komt een overdekt zitje met zicht op het water.

Daarnaast maakt Dave aan de andere kant van het eiland nog een stek, dan is het helemaal af. Er komt een bovendegronds zwembad (die u wel moet delen met de gasten van de huidige accommodatie die dienst gaat doen als B&B) en mogelijk later nog wat speeltoestellen (al weet ik niet of dit in 2022 al klaar zal zijn).

Kortom, in 2022 staat hier dan het mooiste betaalwater met accommodatie, 2.4 Ha vissen die nog nooit gehaakt zijn op een werkelijk schitterende plek.

Een geweldig water met de potentie om in de komende jaren echt grote vissen te produceren. Heerlijk uitzicht, een eigenaar die weet wat hij doet, visie heeft en enorm gastvrij.

5 personen

Prijs

€ 1000,-

2. 4 Ha Water
245 karpers
Geen Meerval em geen Steur
Inclusief 5 persoons accommodatie
Maximaal 4 vissers
Op Bois de printemps ligt Sedotackle op voorraad, indien u iets vergeet of iets nodig hebt dan kunt u zich bij Dave melden, hij zal u met liefde helpen een keuze te maken uit het ruime assortiment.

Naast endtackle kunt u bij Dave kwaliteitsboilies. pellets en partikels kopen.

Geef een reactie