Lac Claudette door de ogen van

Steven Peters en Den Chris hebben een testsessie gedaan op Lac Claudette voor Fransekarpers.nl

Onderstaand de feedback die er gegeven werd.

Test sessie lac claudette informatie : het water is gemakkelijk te vinden en is maar 1 ingang naar het domein. De grond is er extreem hard door de rotsbodem dus is aangeraden om klanten aan te raden een hamer of dergelijke mee te nemen voor de bivvy op te slaan. Met een rrodpod is het gemakkelijkste om het water te bevissen. Stekken zijn redelijk ruim en er wordt ook (met de tijd) voorzien op elke stek om uit de bus te vissen. qua faciliteiten is momenteel de stacaravan een enorme afknapper maar daar gaat tegen april verandering in komen. Tegen april zouden er ook toilletten en douches voorzien worden. Ook zou er per stek een cradle ,schepnet en weighsling ter beschikbaar gesteld worden. Dit water is echt een prachtig natuurlijk water met een ruw karakter en in de zomer en nazomer extreem warm aangezien je vanaf zonsopgang tot zons ondergang in de blakke zon zit.

 Het water zelf : het water is een 2.8 hectare groot water met veel diepte verschillen van 1m in de kant tot 2.5m tot 4m diepte 2m van de kant tot 10.5m op het diepste punt. De bodem is ondervonden dat het op de meeste plaatsen rotshard is met hier en daar wat baardalgen die max 0.5m groot zijn tot sommige plaatsen (vanaf 6m diepte) die bedekt zijn met een soort drijfzand. Echter in de kanten bevinden er veel obstakels zoals rotsen, bomen, takken. Ook zijn er op verschillende plaatsen kleine en grote watersprings gevonden die ervoor zorgen dat het water altijd op peil zouden houden. Ook bevat het water natuurlijk voedsel zoals larve en kleine insecten die leven op het mos dat zich bevind op de vele obstakels. ook denk ik dat er op de diepe plaatsen een kleine onderstroom is die zorgt dat het water in beweging houd.
 
De vis: de karpers zijn allemaal stuk voor stuk mooi en onbeschadigt met voornamelijk veel spiegels in het water die potentieel snel groot kunnen worden, brede rug ,kort en dik. Ondanks de harde bodem konden we wel merken dat ze allemaal heel zachte lippen hebben en een mooie slijmlaag. Tijdens het observeren kan ik vaststellen dat er zowel spiegels als schub karpers er bewonen en geloof zelfs een graskarper gespot te hebben van +-7kg.
 

Ook zouden er 2 meervsallen op zitten van +-60kg maar dat deze dan 2 mannetjes zouden zijn want er is geen kleine meerval te vangen dus wil het zeggen dat ze niet voortplanten. Ik heb wel sterk de indruk gehad dat ze liever kleiner aas dan groot aas hadden . ondanks het water stilviel , viel het me wel op dat op de voerstekken het kleinere aas sneller weg was dan een 20mm boillie. Wij hebben dan ook veel soorten aas getest zoals bv zoet aas , vismeel,etc en op zoet aas kregen we toch de meeste aanbeten.

Dit water zou ik formulieren als een niet gemakkelijk water angezien je als visser daar toch al redelijk met deftig materiaal moet aankomen. En ik zou het niet echt aanraden voor gezinnen met kleine kinderen aangezien het terrein heel ruw is met scherpe stenen en rotsen.

 
 
 
Graag maak ik gebruik van een nawoord, maar eerst wil ik Den Chris en Steven bedanken voo hun ongelooflijke inzet en doorzettingsvermogen in een moeilijke week.

Het is deze week maar weer eens duidelijk geworden, het heet vissen en niet vangen, na een enorm goed begin viel het stil, dat was de eerste keer dat het gebeurde in vier testsessies (jammer dat het juist deze mannen moest overkomen). Over het aas, ik heb hier samen gevist met de eigenaar Andrew en maakte gebruik van het aas van lot-baits (de di-liver) en deze liep goed ook in 20mm. Ik heb niet met zoet gevist wel enorm veel mais gebruikt. Op de mat lag regelmatig mijn aas wat maar eens duidelijk maakt dat de ene week de andere niet is ook met aas.
Als het water open gaat zijn de voorzieningen klaar!

Over de meervallen, in één van de testsessies is er al één gevangen door Andrew, de eigenaar! De tweede is nog nog niet boven gekomen of zwemt er niet meer rond!
Rene
Eigenaar

Geef een reactie