Camper(karper)vissen deel 3

Vanuit departement Puy de Dome trekken we nog verder het binnenland in.

We komen uit in het departement Haut Vienne in het dorpje Saint German les Belles. Hier hebben we camping Montreal. Dit is een terrassen camping aan een meer. Er is een afgezet gedeelte waar er gezwommen kan worden. Het is een bijzondere camping door de aankleding, het lijkt er op dat er op deze camping van alles twee is. De eigenaren zijn Engels (het is pas overgegaan in Engelse handen). We hebben hier één nacht gestaan en lekker op het terras van het restaurant zitten eten.

Vissen op Camping Montreal

Met de visvergunning die in heel Frankrijk geldig is mag je vissen in het meer waar Camping Montreal aan ligt.
Wel is het zo dat er om de camping een hek staat, je kan maar op één plek naar het water, als je helemaal bovenaan staat is het echt een end sjouwen. Sta je onderaan op deze terrassencamping dan is het goed te doen (afstand van 200 mtr).
Zelf heb ik hier 2 uurtjes gevist, we kwamen wat laat aan en we gingen uit eten, de Nederlandse buurman had de avond ervoor karper gevangen.

We verplaatsen ons naar een camping aan de Lot

Na de tussenstop op de camping waar ze van alles twee hebben komen we aan in het stroom gebied van de rivier de Lot.

We kiezen voor camping le clos bouyssacnet buiten het dorpje Touzac. Deze camping heeft Nederlandse eigenaren dus er staan relatief veel Nederlanders. De camping heeft een aantal plekken direct aan de rvier de Lot. Natuurlijk mag je hier vissen met de nationale visvergunning zoals in een eerdere aflevering van camper(karper)vissen al beschreven.

De rivier stroomt hier flink, een boot is nodig, een voerboot kan je vergeten daar is de stroming te zwaar voor en ligt er te veel wier voor de kanten. Wij hebben dus ouderwets uit moeten werpen. We zijn niet tot de karper gekomen, wel kopvoorn en barbeel.

Hou er rekening mee dat deze rivier vol ligt met opstakels, en dat er echt wel wat van je materiaal gevraagd wordt. Een gevlochten lijn met voorslag is in mijn ogen aan te bevelen.

Geef een reactie