Roy Oostindiën

12 vragen aan
12 vragen aan

12 vragen aan Roy Oostindiën

1.Wie ben je en hoe ben je bij het karpervissen gekomen?

Ik ben Roy Oostindiën 37 jaren jong en tijdens mijn jeugd in aanraking gekomen met het karpervissen, doordat ik tijdens het wit vissen een karper visser een mooie karper zag vangen.

2. Gaat je voorkeur naar de pen uit of naar statisch en waarom?

Mijn voorkeur gaat uit naar het struinen het liefst met een korst brood, dit omdat je meer ziet wat er onder water gebeurd en je daar makkelijker op kunt anticiperen. En omdat het gewoon zenuwslopend is als hij wel of niet je aas pakt.

roy4
struinen met de pen

3. Beschrijf je favoriete onderlijn eens en waarom is dit je favo?

Mijn favoriet is toch wel de combi rig, fluor carbon in combinatie met een paar centimeter soepele onderlijn, kleine line aligner en rig  ringetje op de haak, deze draait zeer snel waardoor hij direct prikt en goed haakt. Deze maak ik met de producten uit de Gardner end tackle reeks.

4. Welk aas is favoriet van je en waarom is dit aas favoriet?

Sinds kort maak ik deel uit van het Northern Baits team, en ben erg gecharmeerd van de BNB deze zoete attractieve boilie zit vol met natuurlijke ingrediënten een boilie die zowel instant als op een voerstek goed werkt. Het aas wat voor mij het beste was is de Fruit Juice van Frank Warwick deze boilie ook weer vol met natuurlijke ingrediënten en kruiden heb ik mooie vangsten op gehad, alleen jammer dat het aas niet meer gemaakt word.

mijn favo aaspresentatie
mijn favo aaspresentatie

5. Ben je een voerder of een instanter en waarom?

Voorkeur gaat uit naar instant, omdat ik zo flexibeler ben welke wateren ik wil gaan bevissen. Welk water ik wil gaan bevissen ligt voornamelijk aan het weer. Natuurlijk zijn er periodes dat ik één of meerdere voerstekken onderhoud.

6. Welk water in het buitenland waar je nog niet gevist heb is je ultieme droom en waarom?

Ik denk toch dat het Raduta lake is (Sarulesti) tijdens mijn jeugd werd er veel over geschreven over dit meer. Magische vissen en schitterende omgeving. Het trekt mij meer om naar het oosten te gaan dan naar het zuiden.

roy1
Mooie donkere schub, zo vang ik ze graag

7. Wat is je thuiswater (naam noemen hoeft niet), maar waarom is dit je thuiswater.

Mijn thuiswater is het plaatselijke kanaal, er zwemt leuke vis op, vele mooie stekken en op een steenworp afstand. Dit kanaal is vrij lang en je kunt alle kanten op.

8. Heb je een favoriet merk materiaal en zo ja welk en waarom?

Gardner Tackle vanwege de kwaliteit producten, het materiaal doet wat het moet doen.

9. Wat is op hengelsportgebied je beste aankoop ooit geweest en wat je slechtste?

Mijn beste aankoop moeten toch wel mijn Sportex hengels zijn, na 20 jaar nog steeds goed. Slechtste ga ik voor mijn tenten van JRC die gingen al kapot als je er naar keek.

10. Wat doe je voor je boterham en heb je nog andere hobby’s?

Huisman en media manager voor diverse merken onder andere Gardner Tackle, Enterprise Tackle, Wiley X Benelux en Carpcrossing.com. Andere tijd slurpende hobby is gamen!

gardner_logo-980x280

11. We hebben het nog niet over een vis gehad, welke vis of wat voor een soort of gewicht ontbreekt er nog op je lijstje?

Graag zou ik ooit nog eens op de witte steur in Canada vissen.

12. Hier je eigen inbreng, wat je nog kwijt wil of wat we niet gevraagd hebben maar absoluut hadden moeten vragen.

Misschien de vraag “Werpen of uitvaren” aangezien velen inmiddels een voerboot of rubber boot gebruiken en het werpen zijn verleerd.

 

Geef een reactie