Michael Horn

12 vragen aan
12 vragen aan

1.Wie ben je en hoe ben je bij het karpervissen gekomen?

Mijn naam is Michael Horn, 24 jaar, geboren in Tiel en woonachtig in Lelystad. Op jonge leeftijd ging ik wel eens met mijn vader vissen. Nadat mijn ouders besloten hadden uit elkaar te gaan kwam het karpervissen 6 jaar stil te liggen. Toen ik eenmaal zelfstandig genoeg was heb ik het karpervissen samen met mijn stiefvader opgepakt, mijn eerste set gekocht en ben zijn wij er gewoon op uit gegaan.

 

Niet veel later leerde ik mijn eerste vismaten kennen en sindsdien ben ik het karpervissen als een passie gaan zien.

vader-en-zoon
Vader (mijn grote voorbeeld) en zoon
 1. Gaat je voorkeur naar de pen uit of naar statisch en waarom?

Mijn voorkeur gaat uit naar het statisch vissen. Ik combineer zoals vele andere het vissen met werk en een thuissituatie. Hierdoor kan ik soms pas laat op pad en dan is de combinatie slapen en vissen heerlijk. Slapen wordt het vaak niet maar tot rust komen doe ik zeker. Dat ik liever statisch vis betekent niet dat ik er nooit op uit trek met de pen. Ik struin graag erg compact de kleine slootjes af met zowel de pen als de korst.

 1. Beschrijf je favoriete onderlijn eens en waarom is dit je favo?

Mijn favoriete onderlijn is een combirig met een klauwhaak van Karperrigs. Ik ben ervan overtuigd dat de rig altijd goed bij het lood weg blijft door het stiff deel en dat het soepele deel door de bewegingsvrijheid voor een goede inhaking zorgt. Voorheen viste ik volledig stiff maar de combi rig levert echt betere resultaten op!

 1. Welk aas is favoriet van je en waarom is dit aas favoriet?

Er is zoveel aanbod qua merken en boilies dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Net als vele andere was ik vroeger ook 1 van die mensen die constant van merk en aas veranderde. Reclame en mond op mond reclame was hier vaak de reden van. Afgelopen 2 seizoenen ben ik loyaal geweest aan Xcellent-Baits  en vooral de makerol Salmon (ms) en wild fruit boilies zijn op mijn thuis wateren erg succesvol gebleken. Door de goede service wist ik dat de Squid en Garlic (SG) boilie goede resultaten opleverde in Frankrijk, dus deze zet ik tijdens mijn trips naar Frankrijk graag in.

 1. Ben je een voerder of een instanter en waarom?

Omdat ik vaak een korte nacht, ochtend of avond vis hou ik van voeren. Tussen werk en het thuisleven door nog even gauw met de navigator het water op of gewoon lekker met de werppijp. Ik geniet minstens net zoveel van de weg er naartoe!

 1. Welk water in het buitenland waar je nog niet gevist heb is je ultieme droom en waarom?

Ik vind dit lastig om te zeggen omdat ik niet zo’n gewicht of target visser ben. Lac du der lijkt mij een geweldige uitdaging door de vele lastige omstandigheden maar bijvoorbeeld Turkije spreekt mij ook aan. De lot komt toch wel dicht bij een ultieme droom. Dit jaar mocht ik de lot en zijn brute kracht ontmoeten en werd ik erg ontmoedigd. Des te meer reden hier terug te keren om nog meer uber krachtige karpers te mogen vangen. Dat gevoel wanneer een 20 ponder je alle hoeken laat zien beleef je pas echt aan de lot. Ook hier draait het dus totaal niet om het formaat maar om de unieke ervaring, de kennis en het fantastische gevoel dat een water meesteren met zich mee brengt.

 1. Wat is je thuiswater (naam noemen hoeft niet), maar waarom is dit je thuiswater.

Mijn thuis wateren zijn vrij bekend en daarom ook geen groot geheim. Veel van mijn ochtend of avond sessies vis ik in het zuigerplasbos. Dit vooral om de mooie omgeving. Nachtvissen is verboden en juist daarom ga ik daar graag heen voor mijn korte sessies. Qua natuur een aanrader maar als je een bakkenjager bent kan je wegblijven, voor zover wij (de locals) weten zwemmen er geen 15kg+ vissen. Ik mocht daar 1 van de top vissen op 14 kilo vangen maar blijf van elke vis genieten daar! Mijn nachten breng ik veelal door aan de lage vaart. Een run kanaal met veel kleinere vissen maar ook verborgen schatten!

sunset
ondergaande zon op de zuigerplas
 1. Heb je een favoriet merk materiaal en zo ja welk en waarom?

Qua end tackle ben ik trouw aan karperrigs, de eigenaar is een zeer slimme man die erg veel kennis van materiaal heeft en daarom dan ook altijd kwalitatief top materiaal levert. Heb je een speciaal verzoek? Ook dan is hij niet de beroerdste en tot op heden heeft hij alles kunnen leveren waar ik maar naar op zoek was. Echt geweldige service! Verder ben ik een grote fan van Sonik en Nash. Beide merken leveren top producten in combinatie met goede service.

 1. Wat is op hengelsportgebied je beste aankoop ooit geweest en wat je slechtste?

Mijn slechtste aankoop was een tweedehands rubberbootje. In een opwelling aangeschaft zonder enige voor kennis en ik kocht dan ook een schoothoop. Tegenwoordig ben ik in het bezit van een nieuwe rubberboot en daar zal  ik nog jaren veel plezier van hebben. De beste aankoop zal dan denk ik toch de navigator met fishfinder en gps zijn. Ik begrijp dat het allemaal een luxe is maar voor een persoon als mij is dit een top uitvinding. Vaak vergaar ik mijn kennis in het donker i.v.m. werk en door de fishfinder kan ik ’s avonds even een uurtje over een plas varen om dieptes te vinden. Vervolgens de stek te bevoeren en deze eventueel met de gps op te slaan voor tijdens de sessie. Natuurlijk blijft een rubberboot met een prikstok nog altijd een must have in mijn ogen!

 1. Wat doe je voor je boterham en heb je nog andere hobby’s?

Voor mijn visspullen ben ik werkzaam als teamleider bij de beste  supermarktketen die Nederland kent. Daarnaast werk ik parttime bij DHL om wat bij te verdienen, het blijft een dure passie! Buiten het vissen heb ik niet echt hobby’s. Natuurlijk game ik wel een paar keer per maand een avondje en volg ook ik voetbal wel (vanaf de waterkant) maar ik zet vrijwel alles opzij voor mijn visserij. Zo zat ik tijdens Spanje-Nederland (1-5 WK 2014) heerlijk aan een grote plas mee te genieten via de radio terwijl ik aan het doen was wat ik het leukst vind!

 1. We hebben het nog niet over een vis gehad, welke vis of wat voor een soort of gewicht ontbreekt er nog op je lijstje?

Er ontbreken nog vele gewichten op mijn lijst. Mijn pr staat dan ook pas op 32.8 pond. Een volschub vind ik 1 van de mooiste karper soorten en ondanks dat ik geen targetvisser ben zou ik graag op jacht gaan naar een prachtige volschub.

 1. Hier je eigen inbreng, wat je nog kwijt wil of wat we niet gevraagd hebben maar absoluut hadden moeten vragen.

Geniet van de weg naar je doel, laat de commerciële visserij jou niet beïnvloeden maar sla je eigen weg in!

Één van de beloningen van afgelopen jaar
Één van de beloningen van afgelopen jaar

 

Geef een reactie