Klaas Jansen

1.Wie ben je en hoe ben je bij het karpervissen gekomen?

Ik ben Klaas, 40 jaar uit de stad Groningen. Ik heb het vissen geleerd van mijn opa en mijn broer waarmee ik vaak vroeger in het weekend stond te vissen, eerst veel op witvis en snoek en tegenwoordig op karper.

2. Gaat je voorkeur naar de pen uit of naar statisch en waarom?

Ik vis op dit moment het meest statisch op karper maar wil het penvissen ook meer gaan doen want dat is een ideale manier voor mij om in een vrij uurtje in een stadsvijver ook een karpertje te kunnen vangen.

3. Beschrijf je favoriete onderlijn eens en waarom is dit je favo?

Ik vis graag met een gecoate onderlijn van zo’n 15 cm met een longshank / curved longshank haak maatje 4 met een aligners en een rig ring op haakpunt hoogte.

4. Welk aas is favoriet van je en waarom is dit aas favoriet?

Ik heb met meerdere boillies gevist maar ben erg tevreden over de producten van evolution products uit Franeker, mijn keuze gaat vaak uit naar een Freezer bol. Waarom, een goeie harde bol die ik zonder enig twijfel lang kan laten liggen op mijn spot en die naar lang in het water te hebben gelegen nog voor een goeie attractie zorgt.

 

5. Ben je een voerder of een instanter en waarom?

Ik ben in principe beide, ligt een beetje aan de tijd die ik heb en het water dat ik wil gaan bevissen. Ik ben alleen geen grote voerder, dit omdat op de meeste afgesloten wateren er al zoveel wordt gevoerd.

6. Welk water in het buitenland waar je nog niet gevist heb is je ultieme droom en waarom?

Ik zal graag eens naar Ebro gaan.. waarom, omdat ik veel mooie verhalen heb gehoord en het mij te gek lijkt om ook nog eens een meerval te vangen tussen het karper vissen door.

7. Wat is je thuiswater (naam noemen hoeft niet), maar waarom is dit je thuiswater.

Mijn thuiswater is een water niet ver van mijn woonplaats met dieptes tot 8 meter ongeveer, het water heeft hele mooie vissen alleen is het een moeilijk water en daarom vis ik er graag want een mooie vis vangen op een moeilijk water geeft mij extra voldoening.

8. Heb je een favoriet merk materiaal en zo ja welk en waarom?

Jazeker heb ik een favoriet merk, mijn merk is New Direction Tackle een merk wat nog niet zo heel lang actief is maar flink aan het innoveren is ! Als secretaris en teammember van ND
heb ik het geluk dat ik aan dit proces mag meewerken, wij zijn bezig met hele mooie producten voor de toekomst met mooie futures die het gemak van de karper visser moeten gaan dienen.

9. Wat is op hengelsportgebied je beste aankoop ooit geweest en wat je slechtste?

Mijn beste aankoop : lijn van Ashima ( gangster strong ), meerdere lijnen geprobeerd maar ik verbaas me nog altijd over de kwaliteit van Ashima.

Mijn slechtste aankoop : Berkley power pack battery, eerste kapot dus teruggestuurd en tweede precies hetzelfde. Ik kon mijn S7 niet eens 1 keer opladen met beide geteste power packs.

10. Wat doe je voor je boterham en heb je nog andere hobby’s?

Voor mijn boterham rijd ik op een vrachtwagen, ik rij met biologische versproducten binnen Nederland en ik ben beheerder van de Nederlandse vestiging van New Direction Tackle waar ik meewerk aan innoveren / marketing en verkoop.

11. We hebben het nog niet over een vis gehad, welke vis of wat voor een soort of gewicht ontbreekt er nog op je lijstje?

Zoals eerder aangegeven zou ik graag nog een meerval vangen of 2, ik vind het geen mooie vis maar hij moet bijzonder sterk zijn dus dat is de reden waarom ik deze graag nog eens wil vangen.

12. Hier je eigen inbreng, wat je nog kwijt wil of wat we niet gevraagd hebben maar absoluut hadden moeten vragen.

Ik heb hier niks meer aan toe te voegen alleen dat ik ben te volgen op www.carp-north.nl en wil je meer informatie over New Direction Tackle kijk dan op https://www.facebook.com/NewDirectionTackleNL/ , veel succes met jullie visserij en blijf bij jezelf, heb jij zelf vertrouwen dan zal het wel goed zijn toch !! Respect voor vis en natuur zodat we samen nog lang kunnen genieten van deze hobby !!

 

Geef een reactie