Camper(karper)vissen deel 2

Vandaag verhuizen we naar een ander departement , een stukje dieper Frankrijk in. In het departement Puy de Dome ligt het plaatsje lapeyrouse ligt het gelijknamige meertje.

Het meertje heeft een lengte van 640 meter en op het breedste punt is het 300 meter breed en ligt direct aan de camping les Marins. Op de camping zijn verschillende huur objecten (houten bungalows, sta caravan en lodge achtige dingen te huur voor schappelijke prijzen). Natuurlijk kunt u hier ook met uw eigen camper, caravan of tent heen. De camping heeft een zwembad. Het meer heeft 2 zandstanden waar vandaan er gezwommen kan worden in het meer. Wij stonden hier iets na pinksteren 2 nachten en en de eerste nacht waren er 2 andere campers en de tweede nacht was er één andere camper. Even voor de duidelijkheid, u staat niet rechtstreeks aan het water, het is een klein stukje lopen vanaf u camperplek.

Vissen op dit meer

Volgens de eigenaar van de camping zit er karper tot 24 kg, de eigenaar van de camping spreekt perfect Engels. In de garage aan de overkant van het meer waar de visvergunning gekocht moest worden wordt alleen Frans gesproken. Met handen en voeten kwamen  we (mijn vrouw moet ik bekennen) er uit.

Dit meer zit bomvol karper en de bodem is hard, de bodem loopt op tot circa 3 mtr 50 en ik gebruikte de voerboot om de bodem in kaart te brengen. Toen ik van een ijverige Fransman controle kreeg werd me duidelijk dan boten verboden zijn. Er moet hier geworpen worden!

Natuurlijk zijn er een aantal beperkingen, zoals niet in het hoogseizoen, geen voerboot maar het is een mooi meer en het is daarnaast een makkelijk meer om een aanbeet te krijgen. Ik heb 1 dag (overdag) gevist van een uur of 9 in de ochtend tot een uur of 19 in de avond. Natuurlijk gebruik ik  aas wat erg atractief is (boilies lot-baits de spicy fish) dat helpt zeker. Maar instant vissend heb ik in 10 uur 6 runs gehad. Wel weet de vis wat te doen om de haak te lossen. De eerste drie vissen heb ik dan ook gelost doordat de vis aan de oppervlakte rondjes ging draaien op zijn rug als een zeehond, contant rondjes van 360 graden, dit fenomeen had ik nog niet eerder gezien. Het aanpassen van de lengte van de onderijn in combinatie met een ander type haak verhielp het verspelen van vis. 

Geef een reactie