Bjorn Maes

1.Wie ben je en hoe ben je bij het karpervissen gekomen?

Mijn naam is Bjorn Maes,41 jaar oud en woon in Mol, en ik ben nu ongeveer terug 11jaar karpervisser. Ik had in men jeugdjaren al wel op karper gevist, maar dit dan combinatie met het vaste stok vissen. Maar mezelf een jaartje of 11 geleden dus volledig gesmeten op het karpervissen.

2. Gaat je voorkeur naar de pen uit of naar statisch en waarom?

Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar het statische vissen, dit voornamelijk omdat ik meestal korte nachtjes doe.

3. Beschrijf je favoriete onderlijn eens en waarom is dit je favo?

De onderlijn die ik gebruik is al sinds jaar en dag de zelfde, deze is opgebouwd met soepel gecoat onderlijn materiaal, en heeft me nog nooit in de steek gelaten, dus waarom deze aanpassen. Never change a winning team.

4. Welk aas is favoriet van je en waarom is dit aas favoriet?

Ik ben sinds dit jaar gesponsord door Bumbells, dit is een Belgisch aasmerk dat op de markt wordt gebracht door de mensen van de Carptackleshop. In deze range vaan aas gaat mijn voorkeur uit naar de Nutty Nutz en de Candy Secret.

5. Ben je een voerder of een instanter en waarom?

Ik ben een instant visser. Dit gewoon door het feit dat voorvoeren voor mij niet werkt en dit omdat ik in de buurt woon van de gekende Belgische kanalen, en als ik deze zou moeten beginnen aanvoeren zou het dus zomaar kunnen zijn dat er iemand op jouw voerplek zit te vissen.

6. Welk water in het buitenland waar je nog niet gevist heb is je ultieme droom en waarom?

Ik heb het geluk dat ik Belgisch contactpersoon ben voor Globalcarptravel en dus veel wateren kan bezoeken. Maart er liggen in het buitenland nog zoveel verborgen parels die nog magnifieke geheimen verborgen houden, dat ik graag zoveel mogelijk buitenlandse zou willen bevissen.

7. Wat is je thuiswater (naam noemen hoeft niet), maar waarom is dit je thuiswater.

Mijn thuiswateren zijn de gekende Belgische kanalen zijnde het kk en het vk, en dit gewoon omdat ze hier lekker kort in de buurt liggen en er daar meer dan voldoende vis rondzwemt. Ik kan mij geen fijnere thuiswateren voorstellen.

8. Heb je een favoriet merk materiaal en zo ja welk en waarom?

Ik heb niet echt een favoriet merk materiaal, en dit gewoon omdat ik niet echt zoiets heb van ik moet alles van een bepaald merk hebben. Zolang de kwaliteit goed is ben ik al tevreden.

9. Wat is op hengelsportgebied je beste aankoop ooit geweest en wat je slechtste?

Mijn beste aankoop is toch wel men voerboot met dieptemeter geweest, en dit gewoon omdat het in mijn visserij mij enorm helpt om tot een succes te komen. Heb eigenlijk nog nooit echt een slechte aankoop gedaan waarvan ik echt denk dit had ik beter nooit kunnen kopen.

10. Wat doe je voor je boterham en heb je nog andere hobby’s?

Ik ben arbeider bij een Amerikaanse multinational die hier in de buurt een bedrijf heeft staan, en werk daar in een 3 ploegenstelsel. Daarnaast run ik samen met mijn vrouw nog een klein bedrijfje dat karperkledij maakt genaamd CarpLne. Hiermee zijn wij begonnen begonnen 2018, wij hebben een mooi assortiment voor zowel dames, heren en kinderen, we hebben er bewust voor gekozen om onze dameslijn net wat vrouwelijker te maken dan alles wat er nu te vinden is voor de dames. Voor de geïnteresseerden onder de lezers zij kunnen ons vinden op
www.carplne.be

11. We hebben het nog niet over een vis gehad, welke vis of wat voor een soort of gewicht ontbreekt er nog op je lijstje?

Alle vissen zijn mooi om te vangen natuurlijk, maar het meest trots ben ik op pb dat ik mogen vangen heb op een water in Italië, en dit op een gewicht van 29,5kg, dit was een pracht van een schubkarper, die ik na een dril van 45min. over het netkoord mocht schuiven.

12. Hier je eigen inbreng, wat je nog kwijt wil of wat we niet gevraagd hebben maar absoluut hadden moeten vragen.

Zoals ik eerder al aangegeven heb run ik samen met men vrouwtje een bedrijfje genaamd CarpLne. Wij maken karperoutfits, deze kledij wordt in ons eigen atelier in België gemaakt. Dus voor al diegene die nog op zoek zijn naar een mooi outfit, neem een kijkje op:
www.carplne.be

 

Geef een reactie