Wat een Rodpod

Soms kom je iets tegen waarvan je denkt, dit is slim gemaakt.

Als we het hebben over Rodpods dan zijn er enrom veel te koop tot zeg maar eens rond de tachtig Euro waarvan je bij het zien en het voelen dankt dat kan niet goed gaan. Zaken als te licht, te dun. niet stabiel genoeg komen dan voor. Hoe vaak ik mijn driepoot tijdens een run niet op zijn kant heb zien gaan is niet meer te tellen.

De andere rodpod die in mijn bezit was, te licht, wordt omver getrokken of ik was bang dat ie mee het water in zou gaan. Laat ik duidelijk zijn, er gaat niets boven losse steunen, maar die kun je nou eenmaal niet overal gebruiken dus is een rodpod geen overbodige luxe.

Onze hobby is al duur genoeg en in het topsegment wil ik me niet begeven en ik neem aan veel van de lezers van deze website ook niet.

Ik ben dus op zoek gegaan in het middensegment en vanaf het moment dat ik hem zag, dacht ik al dit is hem. Stoer, robuust, stevig en functioneel.

De poten van deze JRC Cocoon Quad RodPod (sorry de naam is niet korter) kunnen heel wijd uitgezet worden (dit was wel even zoeken want in de doos zit geen beschrijving hoe of wat, een klein minpuntje). Daarnaast is de pod te verlengen in de gewenste lengte en kan de rodpod in allerlei standen gezet worden. Ja kan hem hoog zetten, laag zetten of gewoon horizontaal.

Bij al deze standen valt het op (als je de poten wijd zet) dat hij extreem stabiel is.

Wij van karper-krant hebben gekozen voor de variant die gemaakt is van carbon, deze is wel iets duurder maar ook duurzamer in onze ogen.

Een groot voordeel van deze rodpod is dat het shroefdraad waarmee je de beetmelders op de rodpod zet diep genoeg is.
Dit zorgt er voor dat je zowel snagears kan gebruiken en ook nog swingers of hangers. Iets wat bij andere Rodpods nog wel eens niet het geval wil zijn!
Rene
karper-krant

Geef een reactie