Vissen op betaalwater deel 1

Vandaag eens een artikeltje over het vissen op betaalwater met daarin een aantal tips verwerkt.

Ga je (wel eens) vissen op een betaalwater dan is de keuze van het water eigenlijk best belangrijk. Vis je in Nederland of Belgiƫ alleen op putten van zeg eens 4 Hectare, ga dan de eerste keer niet vissen op een water van 80 Hectare. Om succesvol te zijn op een water van 80 Hectare dien je eerst in eigen omgeving eens flink te vissen op zo een groot water. Dit maakt je kans namelijk een stuk groter. Je zal de eerste niet zijn die bij aankomst niet weet waar te beginnen.

De meeste beheerders van betaalwateren willen dat je een leuke week hebt met goede vangsten, dit bevorderd dat je nog eens terug komt en medevissers vertelt hoe leuk dat water is, er is namelijk geen betere reclame dan mond op mond reclame. Vraag dus bij aankomst altijd een aantal dingen, ik zet ze op een rijtje.

  • Wordt er op zoet of vismeel gevangen?
  • Wat/waar zijn de hotspots?
  • Werken pop ups?
  • Werkt snowman?
  • Welke hoeveelheid moet ik voeren?

 

Dit zijn zomaar een aantal vragen die je zou kunnen stellen, begin het vissen met niet te veel voeren, je kan het immers niet uit het water halen wat er al in gegooid is. Ga je vangen dan is het tijd om de voer hoeveelheden op te schroeven. Hou er rekening mee dat na een aantal vissen in een korte periode een stek gaat stil vallen doordat het daar verstoord is en de vis het niet als veilig meer beschouwd. Maak dus altijd meerdere stekken aan.

Het kan voorkomen dat het niet loopt, iedere watereigenaar voert zijn vissen bij op het moment dat er niet gevist wordt. Dat kan dus zijn tijdens de weken die niet verkocht zijn maar anders gebeurt het tussen vertrek van de vissers en aankomst van de nieuwe vissers. Vraag je gastheer waarmee hij voert, hoeveel hij voert, wanneer hij voert en wanneer hij voor het laatst gevoerd heeft. Meestal is het een mix van mais, pellets, en nog wat andere zaken. Probeer een emmer te kopen van je gastheer en meng dit voer met je eigen boilies. Voer en vis op de plekken waar de eigenaar het voer gebruikt, een mooiere kans om de vis aan jou boilie te laten wennen heb je niet.

En ondanks dit alles vang je niet, of je vangt slecht, krijg je losse piepjes uit de beetmelder, neem je onderlijn door met de eigenaar van het water. Mogelijk is die niet geheel geschikt voor het water, luister dus goed naar je gastheer. Krijg je geen piepjes uit de beetmelder dan kan het wel eens zo zijn dat je te maken hebt met weersomstandigheden die niet optimaal zijn. Dit hoeft echter niet, mogelijk zijn de bewoners van het water kieskeurig met het aas, koop is een kilo van de eigenaar van het water, dit wil nog wel eens helpen.

Werkt dit alles niet, denk als een witvisser, ga veranderen, pas je haaksoort of grote aan, maak je onderlijn langer of juist korter of zet eens een hele andere onderlijn in.

[wpdevart_countdown text_for_day=”Dagen” text_for_hour=”Uren” text_for_minut=”Minuten” text_for_second=”Seconden” countdown_end_type=”time” end_date=”14-03-2018 23:59″ start_time=”1521062008″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

 

Geef een reactie