Vissen in Frankrijk na Corona

Afgelopen donderdag heeft de Franse overheid de plannen gelanceerd om toch vakantie te kunnen gaan houden in Frankrijk.

Hier een paar punten uit het besluit die voor vakantievierders mogelijk van belang zijn.

Vanaf 2 Juni mag de horeca weer open in verreweg het grootste deel van Frankrijk. Er mag met groepen van maximaal 10 personen uit eten gegaan worden indien de groep dit onderling is overeen gekomen. Ze mogen dan aan één tafel zitten. Tussen de tafels van verschillende gasten dient altijd een meter te zitten. In de regio Parijs mogen de restaurants binnen geen gasten ontvangen, dit mag alleen buiten.

Vanaf 15 Juni is Frankrijk voornemens om weer mensen uit het buitenland te ontvangen met als voorbehoud dat de situatie het toestaat en mits ze hier overeenstemming over krijgen met de EU partners.

Vanaf 2 Juni gaan meren, stranden, musea ook weer open. Het lijkt er goed uit te zien wie Frankrijk wil bezoeken!

 

Fransekarpers is een aanbieder van visvakanties naar Frankrijk. De wateren zitten niet in de regio Parijs. Fransekarpers bied momenteel visvakanties aan zonder aanbetaling. Drie weken voor vertrek kijken we naar het reisadvies. Indien er gereist mag worden en de accommodaties en/of meren zijn open dient u op dat moment de gehele reissom te voldoen inclusief eventuele borg.

Bij Fransekarpers merken ze dat er bij de consumeten weer wat vertrouwen ontstaat gezien het aantal aanvragen wat er sinds de bekendmaking dagelijks binnen komt.

Wat Fransekarpers niet weet is wat voor een regels er gelden voor het doen van boodschappen (mondkapje, aantal mensen per winkel enz enz.) We adviseren onze klanten momenteel om te kijken om voor de visvakantie zo veel mogelijk eten/drinken vanuit Nederland mee te nemen.

Daarbij roepen we onze klanten op indien ze het kunnen missen om aas van de meereigenaren te kopen om zo de kans te vergroten dat ook de meren en accommodaties in 2021 en verder open kunnen blijven.

Geef een reactie