Vismeer te koop part 2

Het artikel elders op deze site over een vismeer te koop in de buurt van Le Mans is het best gelezen artikel op deze site, dus toen we al surfend over het net een meer die te koop staat tegen kwamen was de keus snel gemaakt.

Voor ik verder ga, ik heb op geen enkele wijze banden met hetgeen te koop wordt aangeboden, ken het verder niet, ben er nooit geweest.

Zo dat is er uit, het meer (of eigenlijk twee) in kwestie ligt in Normandië Frankrijk, zo een beetje op de plek waar je Bretagne inrijd. Vanuit Utrecht hebben we het dan over zo een 700 kilometer maar wel redelijk dichtbij de ferry’s naar Engeland.

 

Eigenlijk zijn het twee meertjes, gelegen in een bosrijke omgeving. De oppervlakte is totaal ruim 2 hectare (land en water samen). De meertjes zijn volgens mij niet al te groot, maar als ik de omschrijving lees dan is het goed mogelijk om de meertjes groter te maken tot één meer en mogelijk wat kappen (openhaard hout) en afgraven en er is nog meer water mogelijk. Let op dat hier wel toestemming voor is, of zoek dat eerst uit.

Naast bos en meer koop je ook nog een traditioneel houten chalet waar het 9 maanden per jaar goed toeven is volgens de website. En ik moet zeggen het chalet ziet er alleraardigst uit met een mooi uitzicht over het meer.

Voor dit alles wordt een bedrag gevraagd van 190.000 Engelse ponden. Mijn advies, probeer altijd te kopen zonder vis, je zal de eerste niet zijn die bij aankomst na verloop van tijd merkt dat de echt grote vissen eraf gehaald en verkocht zijn. Er zijn in de regio voldoende goede en betrouwbare kwekers te vinden om het meer van vers bloed te voorzien. Daarnaast zal het zonder vissen een stuk goedkoper zijn. Voor wie belangstelling heeft, boek altijd eerst een weekje/weekend/midweek zonder aan te geven dat je belangstelling hebt. Zo leer je het water, het huis en de omgeving een beetje kennen wat mogelijk je gevoel aanwakkert. Heb je dan nog belangstelling….. succes!

Ps. als ik na aanschaf iets met boekingen kan doen via Fransekarpers, je weet dit artikel te vinden dus ook mij…..

Hier nog de link Chesnut pool

 

 

 

 

Geef een reactie