Vismeer te koop in Frankrijk

Alex en Caroline zijn de trotse bezitters van een karpermeer in Frankrijk, maar inmiddels is Alex 71 jaar en dus willen ze gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Om dat te kunnen dienen ze wel hun bedrijf te verkopen.

We zullen hieronder in het kort even weergeven wat er te koop staat:

Vismeer 1.7 Ha met een grot stuk land eromheen. Hierdoor is het mogelijk om het meer groter te maken.

Locatie: vlakbij Le Mans (Lac du Beaute)

Succesvol commerciële betaalwater met alle papieren, compleet voorzien van een hekwerk. Het water heeft ieder jaar, terugkerende gasten en nieuwe gasten. In het water zit karper (schub/spiegel/gras) tot circa 47 pond, er zijn 5 grote meervallen tot 90 pond en er zwemmen ook 2 steuren rond. Natuurlijk zit er ook de nodige snoek en witvis om het water gezond te houden. Over gezond viswater gesproken. In het meer zijn een drietal beluchters die 24 uur per dag het meer van zuurstof voorzien. In het voorjaar wordt het meer voorzien van vers water uit een bron. Het is zo gemaakt dat er een “knop” omgezet kan worden als het water laag niveau heeft (wat in de zomer wel eens gebeurt) en het meer loopt weer vol tot het maximale niveau. Het meer heeft een gravel en zandbodem en is circa 3 meter diep.

Vier jaar geleden is er een chalet gebouwd met twee slaapkamers, badkamer, open keuken, woonkamer. Tevens is het een gastentoilet. Momenteel wonen Alex en Caroline zelf in dit chalet. Er zijn bij het chalet vijf bijgebouwen, waaronder een garage van 5 bij 5 en een aparte ruimte waar het gereedschap ligt (denk hierbij aan grasmaaiers en al het andere wat nodig is om het meer en het land te onderhouden).

De toegangspoort is elektronisch te bedienen.

Het meer wordt verkocht inclusief inventaris, hierbij behoort ook de nieuwe 4 takt grasmaaier, de twee stacaravans waar gasten in kunnen verblijven en een derde stacaravan die geschikt is voor dagrecreatie en aangepast sanitair voor minder validen.

Mocht u meer info willen hebben of de contact gegevens van de verkopende partij, neem contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen om u vragen te beantwoorden en in contact kunnen brengen met de verkopende partij. Wij willen niet onvermeld laten dat wij geen enkel belang hebben in de verkoop en er ook op geen enkele wijze financieel gewin uit zullen halen.

59 thoughts on “Vismeer te koop in Frankrijk

  1. Ik ga de prijs niet op het internet vermelden. Ik zal je in de loop van het weekend een email sturen met een link naar de verkopende website.

  1. Ik ga de prijs niet op het internet vermelden. Ik zal je in de loop van het weekend een email sturen met een link naar de verkopende website.
   Daarnaast kan ik je nog wat meer info geven als je daar behoefte aan hebt, het huis is bv 160 vierkante meter groot. Vanaf de ingang van het terrein (wat iets hoger ligt dan het water) loopt er een buizensysteem (drainage) om het gehele meer heen wat het regenwater uit de hogere heuvels in de omgeving zo afvoert zodat dit niet in het viswater komt. Dit om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke afvalstoffen van de koeien in het gezonde viswater komen.
   Ik zal in de mail nog een tip meegeven die in mijn ogen absoluut van belang is.

   1. zou u mijn ook een mail kunnen sturen over de prijs e.d. mits het nog niet verkocht is.
    met vriendelijke groet,

 1. Hallo,

  Graag zou ik wat meer informatie krijgen
  Mits dit nog steeds te koop staat…

  Hoop iets van u te horen

  Mvg Edgar en Mirella

  1. Ik krijg hier heel veel reacties op…. het is geen goedkoop water, de prijs is 425.000 Engelse ponden voor grond, water, vis en gebouwen inclusief de volledige inventaris en machines voor het onderhoud. Er ligt een heel drainage systeem wat het regenwater uit de omliggende heuvels (waar koeien grazen) afvoert zodat dit vanaf de weg niet in het meer terecht kan komen. Kortom dit is een topwater wat goed is uitgedacht

 2. Goedemiddag,
  Mijn naam is Erik van Vliet.
  Ik zag deze site voorbij komen en vroeg mij af of het meer nog steeds te koop staat.
  Heeft u misschien meer foto’s en wat is de vraag prijs?
  Graag hoor ik van u
  Met vriendelijke groet,
  Erik van vliet.

  1. Hoi Erik, staat nog steeds te koop. 425.000 engelse ponden voor dit topwater. Indien de prijs je niet afschrikt laat het dan even weten.

  1. Het staat nog steeds te koop. 425.000 engelse ponden voor dit topwater. Indien de prijs je niet afschrikt laat het dan even weten, ik ben overigens niet de verkopende partij hoor Eddy, dit is een vriendendienst naar de eigenaar (Engels) om het onder de aandacht te brengen……

 3. Staat dit nog steeds te koop of is het verkocht inmiddels? Waar zou ik meer informatie kunnen vinden wat betreft prijs/foto’s etc

 4. Beste,

  graag een overzicht van de inkomsten en vaste kosten waarmee rekening dient te worden gehouden.

  in de mate van het mogelijke, ook graag een overzicht van het aanwezige visbestand

  alvast bedankt

  1. Steven, De info over vaste kosten en inkomsten heb ik niet. Mij is gevraagd om aandacht te schenken aan de verkoop van dit meer als vriendendienst.

    1. hoi Admin,
     Is het goed als ik zondag 25 november kom kijken kan er rond 12 uur zijn .
     ik hoor het wel. kan je anders contact met mij opnemen.
     gr John van Stein

  1. Het water staat nog steeds te koop, het is circa 2,5 hectare water met een huis op het terrein, grond, vis, bijgebouwen (3 stacaravans voor de verhuur), schuren, en alle materialen voor het onderhoud van water en grond (zoals grote elektrische maaier). De prijs moet je zoeken tussen de 250.000 en 300.000 Engelse ponden. Indien je nog steeds belangstelling hebt lees ik het graag zodat ik je kan doorverwijzen.

Geef een reactie