review Prowess “Hibernatus”

Vandaag nemen we jullie eens mee met een review van Prowess Hibernatus.

Laten we de kennismaking beginnen met het merk Prowess, dit van oorsprong Franse merk loopt al een aantal jaren mee maar is in Nederland nogal onbekend. Baitboats-Rotterdam wil daar verandering in brengen en heeft de exclusieve verdeling voor Nederland/België en Duitsland.

Prowess heeft een hele range van producten maar vandaag beperken we ons tot een slaapzak van dit merk, en niet gewoon een slaapzak nee het parade paardje onder de Prowess slaapzakken, de Hibernatus.prowess1

Wij hebben deze slaapzak uitgebreid kunnen testen met temperaturen tegen het vriespunt aan in Frankrijk en kunnen volmondig zeggen dat het een complete slaapzak is die aan alle voorwaarden voldoet van een moderne slaapzak specifiek gericht op de visser.

De slaapzak is voorzien van panieksluitingen aan beide kanten, er zit een band in het midden van de slaapzak waarmee je de slaapzak aan je stretcher kan vastzetten. Dit gezamenlijk met de flappen aan boven en onderkant die om je stretcher kunnen  zorgen ervoor dat je slaapzak perfect op zijn plek blijft.prowess2

Verder is de slaapzak lang genoeg met een lengte van 2 meter 25 en ook breed genoeg met een breedte van 1 meter. Wat wij echter het meest kunnen waarderen in deze slaapzak is dat er flappen aanzitten (fleece en gevoerd) die je tot boven je nek kan leggen zodat ook je schouders en je nek heerlijk warm blijven.

De slaapzak zit ook nog eens in een ruime tas waardoor je na gebruik deze ook weer makkelijk in je tas kan opruimen.

Er is eigenlijk maar één echt minpunt, als het buiten koud is en je krijgt een run wil je deze slaapzak liever niet verlaten zo comfortabel is deze.

 

0 thoughts on “review Prowess “Hibernatus”

Geef een reactie