Opblaasbare Bivvy of toch maar niet?

Karpervissers zijn over het algemeen veeleisend wat betreft het materiaal en er is ook een categorie die de laatste uitvindingen en nieuwtjes willen uitproberen. Op Zwolle stond hij al te pronken.

Nu is het tijd voor karper-krant om eens te kijken wat de Kampa Carp Air te bieden heeft in verhouding met andere bivvy’s.

Eerst iets over Kampa, dit is een familiebedrijf wat zich toe heeft gelegd op het produceren en op de markt zetten van kampeermiddelen die opblaasbaar zijn. In 2006 zag deze firma het levenslicht en nu na 5 jaar testen van de Kampa Carp Air is er dus een bivvy op de markt voor de veeleisende karpervisser(s). De Kampa is in Nederland inmiddels goed verkrijgbaar bij verschillende hengelsport zaken en aanbieders van kampeer artikelen. Kampa bied een jaar garantie op de aankoop.

Carp-1-Air-tent32

De Kampa Carp-air heeft geen buizen maar opblaasbare baleinen. Dit opblazen gebeurt met een voetpomp en volgens de producent staat ie binnen één minuut opgezet en wel. Het is met de voetpomp niet mogelijk om te veel druk in de baleinen te pompen dus ontploffen of scheuren is uitgelsoten. Het doek is van hoge kwaliteit van 10.000 Hoe hoger dit getal is des te meer waterdruk de bivvy aankan. Instappers hebben een waterdruk van 2.000 om maar eens een voorbeeld te noemen. De bivvy weegt ruim 13,5 kg en kost 649 Euro, er is ook een overwrap verkrijgbaar die bijna 350 Euro kost.

Voor 350 euro heb je ook een JRC-STi-lite Bivvy met dezelfde waterdruk en en deze weegt maar 4 kilo. Mogelijk ben je wat langer bezig met opzetten, maar hij is goedkoper en lichter. Wel is het zo dat de Kampa Carp-air 60 centimeter breder is dan de JRC die ik gebruik om te vergelijken. Hoogte en diepte zijn echter gelijk.

Goed we kopen dus de Kampa met skin….. we zijn 1000 Euro armer of we kopen voor 350 euro iets anders. We houden dan 650 Euro over, hiervan kunnen we 3 goede molens kopen, 3 hele goede hengels, een mooie en goede beetmelderset of 86 kilo boilles a 7,50 de kilo.

Ik den wel dat ik weet wat ik zou doen…… en jij?

Overigens wil hiermee niets te kort doen aan de kwaliteit van Kampa, hij ziet er gewoon enorm mooi en strak uit en dat kan ook een overweging zijn.

1 thought on “Opblaasbare Bivvy of toch maar niet?

  1. Ik heb hem nu een half jaar en ik moet zeggen elke cent dubbel en dwars waard!
    Het is veel geld maar alle waar naar zijn geld. Oppompen duurt een minuut inderdaad, opzetten met haringen er bij alles compleet is met drie minuutjes gebeurd zonder zweet. Aanraders zijn de optionele opbergsystemen en de footprint

Geef een reactie