Op bezoek bij visdeal

Afgelopen week mocht karper-krant een kijkje nemen bij visdeal in Nieuwegein. Natuurlijk hebben we hier een verslag van gemaakt voor op deze site.

De rondleiding werd verzorgt door Willem Bontrup. Willem heeft of beter gezegd had niets met vissen, maar samen met zijn eeneiige tweelingbroer hadden ze vijf jaar geleden het plan om “iets”op te starten in de markt van de deals.

Nu zou je denken dat de vooropleiding van de heren in de kant van verkoop, commercie of marketing zal liggen, maar nee de opleiding is werktuigbouwkunde.

De broers hebben marktplaats gebruikt om te kijken in welke hoek ze het zoeken moesten, na een tijdje over marktplaats gestruind te hebben was de keuze op hengelsportmateriaal gevallen omdat dit een grote rubriek is/was met veel advertenties.

En zo ontstond visdeal, 2 broers die geen verstand van vissen hadden of gevist hadden. Vijf jaar later is het schuurtje in utrecht verlaten en zit visdeal in een groot pand in Nieuwegein en heeft het 25 man in dienst (waaronder met name op de inpakafdeling een aantal werkstudenten). Iedereen die er werkt heeft iets met de vissport behalve dus Willem en zijn broer die inmiddels wel alles weten van hengelsport materiaal.

Er is een inkoopafdeling, en een aftersales afdeling, inkoop sluit de deals voor visdeal, meestal zijn dit items die voor de producenten uitlopend zijn. Sommige deals komen op voorhand al naar Nieuwegein en weer andere komen als de bestellingen binnen zijn.

pand

Naast goede deals en een goede aftersales vind visdeal het enorm belangrijk dat producten goed gefotografeerd worden. Ze maken in een eigen studio zelf alle foto’s van de producten en besteden enorm veel tijd en aandacht aan de omschrijvingen van de producten.

Visdeal richt zich op de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse markt en stuurt dagelijks 200.000 emails de deur uit met deals. Willem en zijn broer willen groeien en hebben ambitie, in 2020 willen ze een bereik van 1 miljoen emails hebben.

Naast visdeal waar dus de de deals van de dag of een paar dagen lopen hebben ze in 2015 visdealshop geopend. Even ter verduidelijking, dit is een onlineshop en geen winkel. Wel is er een afhaalpunt in het pand waar je het bestelde kan afhalen.

chris-photo-700

Visdealshop zit in hetzelfde pand maar heeft een eigen magazijn die werkelijk bomvol met visspul staat en vandaag bestellen voor 16 uur is morgen in huis.

Visdeal zegt dat ze een leverbetrouwbaarheid heeft van ruim 99% op orderregel, dit is overigens iets wat ze nog niet meten maar ik ben er van overtuigd met de snelheid van ontwikkeling van dit bedrijf dat ze binnen twee jaar de servicegraat meten en het klachtenpercentage.

Dagelijks vinden ongeveer 16 rolcontainers een plek naar nieuwe baasjes. Na de rondleiding heb ik nog een kleine tip achtergelaten over de kleding die aangeboden wordt…… ik ga in de gaten houden of ze de tip gaan doorvoeren want Willem vond het een goed idee.

 

Geef een reactie