Op bezoek bij Evolution Products

Op deze Zaterdag zaten we al vroeg aan de koffie vanwege ons bezoek aan Evolution Products. Bij ons in het midden van het land was het mooi weer en op het weerbericht werd er verteld dat het in het noorden van Nederland een stuk minder mooi was. De weerman had gelijk hoe noordelijker we kwamen des te groter werd het wolkendek.

Op het industrieterrein in Franeker wees de route vanzelf, op een paar plekken staan strategische bordjes met naam, logo en rijrichting. Bij aankomst worden we heel hartelijk ontvangen door Jan Boersma en Aldert Tjoelker de twee mannen die samen dit bedrijf runnen. We krijgen eerst koffie en ruimte en apparatuur wordt bekeken. Er staat een oude, grote mixer voor het deeg, zo eentje die niet kapot kan. Koken van boilies doet Evolution products niet, de boilies worden gestoomd. De stoomkast staat te glimmen en ook de worstenspuit staat er netjes verzorgt bij. In een hoek van de loods staan er allerlei schoonmaakspullen, voor mij een teken dat deze mannen het verwerken van hoogwaardige ingrediƫnten tot kwaliteit aas uiterst serieus nemen. daarnaast staat er een houdbaarheidsdatum op de zakken. Momenteel zijn ze de loods een beetje aan het verbouwen waardoor het mogelijk wordt om inline te produceren ook hier zit dus een plan achter.

Ons doel is natuurlijk de aanschaf van aas en wat andere additieven om zo te kijken of we vriend karper kunnen verleiden tot het oppikken van het haakaas. We mogen snuffelen aan allerlei ingrediƫnten en er zitten echt hele mooie tussen. Ik genoot van de geur van de belachanpoeder (trassi), het stinkt vreselijk maar bij deze kan ik u mededelen dat deze belachan van hoge kwaliteit is.

Dat brengt ons gelijk op deze nieuwe boilie in het assortiment de Krillshrimp Trassi Boilie, deze bol zit vol met hoogwaardige amino’s, hoogwaardige eiwitten en vetten. Deze boilie gaat officieel op 13 Mei in de verkoop. De vangsten in de testperiode zijn meer dan goed te noemen en ik verwacht dan ook dat dit een topper in het assortiment gaat worden. Naast de boilie in 3 diameters is er ook een liquid bait booster, Liquid krill compound en een two tone pop up verkrijgbaar.

Wij zijn huiswaarts gekeerd met een aantal zakken van deze boilie zonder ook de andere boilies uit het assortiment links te hebben kunnen laten liggen.

Neem eens een kijkje op de site van Evolution Products en kijk eens rond. Wil je niet gelijk een hele zak bestellen, er zijn monstersamples verkrijgbaar en voor 15 Euro introductie pakketten.

Rest ons van karper-krant.nl niets anders te zeggen dan dank aan Jan & Aldert voor de hartelijke ontvangst en het mogen kijken in de keuken….

 

 

 

 

Geef een reactie