Ontmoeting met JWE-baits

Al een paar weken proberen Jan-Willem en de beheerder van deze website een afspraak te maken voor een kennismaking en eventuele samenwerking met fransekarpers.nl. Jan-Willem meestal JW genoemd is ambassadeur van het jonge en in opkomst zijnde aasmerk JWE-baits.

Het mooie is dat dit merk bijna in onze achtertuin ligt, en aangezien ik net naar deze regio verhuisd ben is een aasmerk bijna in de achtertuin wel zo lekker. Afijn we maken een afspraak aan de waterkant terwijl JW zit te vissen. Hij heeft me doorgegeven waar hij zit en met behulp van de navigatie weet ik hem te vinden.

Het is een bizarre plek, in niets lijkt het op plekken waar ik vis of zou willen vissen, een kanaaltje in het zuiden van het land, midden op een industrieterrein tussen oud roestig en verwrongen staal, vrachtwagens en containers, veel containers, en met uitzicht op nog meer staal in de vorm van botlek. Deze plek lijkt uitgevonden voor zwerfvuil en dat is hier dan ook in ruime zeg maar zeer ruime mate aanwezig (niet door vissers achtergelaten overigens). Maar als ik aankom rijden heeft JW wel vis op de mat. Het terugzetten en scheppen van de vis is hier wel een dingetje, maar op de één of andere manier past JW hier wel, lekker Urban vissen.

Er volgt een leuk gesprek van circa 2 uur waarbij het me vrij snel duidelijk is dat JW ook import is in deze regio, ongeveer vijf jaar geleden verhuisd van Nijkerk naar deze regio vanwege de liefde.  Hij praat honderduit over aas en zijn aas en waarom dit anders is dan andere merken. JW houd van aas dat een bepaalde zachtheid heeft (op de potjes hard hookers na). De boilies blijven dan ook niet 24 uur hard, maar gaan minimaal 14 uur mee aan de hair. De boilies worden zacht en poreus na 24 uur a 36 uur en witvis kan ze dan heel makkelijk kapot krijgen. Zo krijg je geen beschimmelde boilies op je stek.

Daarnaast is JW een groot aanhanger van toevoegingen, hij voegt toe en voegt toe, vaak de maximale doseringen en is een aanhanger van melk gerelateerde producten zoals caseinaat en melkpoeder en daarvoor verdient ie alle lof want het is mij in mijn zelf draaitijd nooit gelukt om een goede bol met melkpoeder of caseinaat te maken.

Ik krijg gedurende het gesprek een paar verschillende bollen in mijn hand, de notenbol de creamy nut. Bij het proeven merk je het gelijk, er is rijk gestrooid met toevoegingen en het lijkt verdomme wel of ik bitterkoekjes zit te eten. De tweede bol doet mijn smaakpapillen op hol slaan, ik proef vis en heel veel kruiden, pittige kruiden en de smaak vertrekt de rest van de avond niet uit mijn bek, de naam spicy fish is dus goed gekozen.

De derde bol is een testbol, iets totaal anders dan de andere twee en komt in 2019 na ruim twee jaar testen op de makrt, ik proef geen vis maar er zit meer vis in dan in de spicy fish en hij smaakt wat zoetig. Er zit een label op van scopex en banaan. Wil je meer over deze bol weten lees dan het blog op de site van JWE-baits

JW is een persoon die zeer enthousiast en gedreven kan vertellen over zijn aas, de wateroplosbare ingrediënten, amino’s vliegen om me oren. Goed dat er boiliefabrikanten zijn die dat uitzoeken want ik heb er geen kaas van gegeten. daarnaast en dat is vaak minstens zo belangrijk, zijn de prijzen van JWE baits ronduit concurrerend te noemen. Ik heb dan ook besloten om een aantal kilo’s mee te nemen over drie weken op de Frankrijk trip.

Natuurlijk zijn er ook nog andere zaken besproken maar daarover later meer, dan laten we Jan Willem op jullie los om op via deze site zijn aasvisie met ons te delen in een lang artikel.

Als ik thuis ben ontvang ik een foto, weer een vis gevangen!

Geef een reactie