Niet te zwaar bepakt

Mijn sessies in Nederland zijn vaak korte sessies van een paar uur. Er was een tijd dat ik alles wat ik aan karper materiaal in mijn bezit heb meenam.

Om te gaan vissen viel dan nog wel mee, maar aan de waterkant zat ik vervolgens weer op te zien om alles weer naar een paar uur naar de auto te slepen.

Het roer is 2 jaar geleden omgegaan, de grote tas werd vervangen door een hele kleine rugzak, dit was een bewuste keuze, ik dwong mijzelf hiermee om keuzes te maken met betrekking wat er mee kan. Naast de kleine rugzak gaat er een foudraal mee met 2 hengels een schepnet en steel en 4 banksticks waarop de beetmelders al voor gemonteerd zitten. Aas zit in het rugzakje evenals een fles water om koffie te zetten. De hengels zijn opgetuigd en in mijn kleine tackle boxje zitten er 2 stuks reservelood en wat materiaal om een onderlijntje te knopen.

Klein pakketje in handige tas
Klein pakketje in handige tas

Als het even kan laat ik de voerboot thuis op zo een sessie, gewoon ouderwets gooien. Het grootste wat er nog mee moet is de onthaakmat want zonder gaan we deur niet uit.

De Cruzade
De Cruzade

Op de onthaakmat kunnen we nog bezuinigen, in plaats van een grote mat kunnen we natuurlijk ook eens kijken welke mat er voldoende dik is en opvouwbaar in een tasje kan worden gedaan.

Prijs is natuurlijk ook belangrijk en zo komen we uit bij één van de merken waarvan ik vind dat prijs en kwaliteit absoluut goed te noemen is. Maar daarover later meer.

We hebben het over Prologic en wat meer specifiek de Prologic Cruzade Unhooking Mat.

Het ding weegt maar 450 gram en heeft afmetingen van 110 cm bij 125 cm. als ie echter in de tas zit (stinkt ook minder in de auto) dan heb je nog maar een pakketje van 45 bij 30 bij 12 cm. De mat kan ook dienst doen als weegzak en je kan de mat ook gebruiken om de vis terug te zetten.

Is dit niet voldoende voor jou, dan heeft prologic een kleinere mat die echter wel dubbel zo dik is en ook in een tas wordt opgeborgen.

 

Geef een reactie