Niet omdat het moet…..

Niet omdat het moet, maar omdat het kan is titel van dit artikeltje op karper-krant.nl

Ik nodig dan ook van harte de iets oudere visser dit artikel eens te lezen. Een paar weken geleden kwam ik aan de waterkant in contact met Jordy. Een jonge karpervisser van zestien jaar. Ik wilde een paar uurtjes gaan vissen en Jordy had net opgeruimd. In plaats van dat ik ging vissen en dat Jordy naar huis ging ontspon zich een vreselijk leuk gesprek. Nadat het gesprek was beëindig en ik ging vissen en Jordy naar huis ging kreeg ik na een half uur een vriendschapsverzoek op facebook. In de loop van de middag kwam Jordy nog even een klein uurtje op bezoek aan de waterkant en het leuke gesprek kreeg een vervolg. Jordy dacht er over om Delkims aan te gaan schaffen, maar toen ik hoorde met welk aas hij viste (en toch regelmatig een visje wist te vangen) wist ik wat me te doen stond. Een Delkim vangt immers geen vis, dat doet de visser en aangezien ik al heel snel in de gaten had dat Jordy uit het juiste hout geslepen was besloot ik hem een beetje op weg te helpen.

Ik zorgde dat er een zakje kwaliteits aas bij hem thuis afgeleverd werd. Gewoon een zakje van 4 kg, en sinds dat moment vangt Jordy aan de lopende band. Hij is gedreven, maakt veel nachten (zeker in de schoolvakantie). Op het zakje aas van 4 kg heeft hij minimaal al twintig vissen gevangen en het aas is nog niet op!

Ik moet zeggen dat ik dit echt te gek vind. Voor mij een klein gebaar voor Jordy een stukje van het oplossen van de karperpuzzel.  Elke gevangen vis krijg ik via een appje binnen en dat doet me deugd, hij is oprecht dankbaar.

 

Dus oudere karpervisser, als je de mogelijkheid hebt en je loopt tegen een “Jordy” aan, help hem op weg met je kennis en als je in de mogelijkheid ben met wat spulletjes. Voorwaarde is voor mij wel dat je op de één of andere manier een klik met de knaap moet hebben.

 

 

 

Geef een reactie