Licht gewicht vissen op karper

We kennen het allemaal wel, we willen een paar uurtjes vissen maar zien op tegen de verhuizing die het met zich meebrengt. Ook ik ben daar tegenaan gelopen en bleef dan regelmatig thuis. Het was dus noodzaak om op zoek te gaan naar een oplossing en licht gewicht materiaal.

En natuurlijk heb ik dit gevonden, het was wel even een investering maar het was het meer dan waard. Uitgangspunt was licht in gewicht en klein, en dat heb ik uiteindelijk gevonden. Ik begon met een set van Korum de Rovingset genaamd. De set ziet u hiernaast, een foudraal (let op voor 10 feet hengels), een stoeltje (2.3 kg) en een rugzakje waar je alles voor een dagsessie in kwijt kan. Daarbij kan het stoeltje aan het rugzakje gehaakt worden waardoor je dus nog steeds twee handen leeg hebt.

 

 
De volgende stap was een onthaakmatje te vinden die ook licht in gewicht en klein is. Ook hier was Korum degene die het beste voldeed in mijn ogen, zo kocht ik de  Korum Supa Lite Fast Mat. Opgevouwen is de mat, 40 bij 38 bij 12 cm een heel klein en handzaam pakketje van 6 ons die ook weer aan de rugzak en stoel gehaakt kan worden. In open  staat”is de onthaakmat 80 bij 40 bij 26 cm niet groot maar voor de meeste omstandigheden voldoende.
 

Naast deze onthaakmat is er eventueel een grotere boer dan heb je uitgevouwen een meter plek voor je vis.

Naast deze materialen ben ik op zoek gegaan naar 1o ft hengels die ook licht in gewicht zijn maar wel voldoende body hebben. Ook daar is aan voldaan, het zijn stokjes van Shimano geworden de TX4 iedere stok weegt 270 gram. Als laatste moest er een rodpod komen die wederom licht in gewicht is.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Sonik Vader voor 2 hengels, het gewicht is 830 gram van deze rodpod en daar kan ik 2 hengeltjes op kwijt.

En met deze set gaan vissen is een feestje, je hebt iets op je rug hangen maar dat voel je nauwelijks. Het zwaarste wat je bij je hebt is dan je zakje met aas.

 

Geef een reactie