Jubileum

Deze website bestaat inmiddels 5 jaar, een heus jubileum.

Ruim 95.000 bezoekers verder sinds de lancering, vele artikelen en artikeltjes met een gemiddeld bezoekers aantal van 237 per dag kan ik in de statistieken zien. We gaan dus op naar de 100.000 bezoekers en als de statistieken niet liegen dan is dat over 3 weken.

Maar voordat deze website het levenslicht zag was er zijn voorganger en die heeft 10 jaar geleeft. Eigenlijk vieren we dus het 15 jarig bestaan.

Hoe het begon

Hieronder zullen we eens haarfijn uitleggen hoe het begon.

In mijn jonge jaren toen internet in opkomst was wilde ik absoluut weten hoe een website nou precies werkte. De eerste website was een site over een personeelsvereniging waar ik actief was. Nooit iets mee gedaan. Daarna gaf dochterlief aan dat ze ook een website wilde. Nou vader was de beroerste niet en zo begonnen we samen als leerproject aan een websitie over Harrie Potter (en dat terwijl ik nooit een boek hierover gelezen of een film gezien had. Ik geloof niet zo in tovenaars. Deze website was een hit onder de volgers van de toen inmens populaire Potter reeks. We hadden zelfs een intro op de website met bewegend beeld en de officiële filmmuziek. Kortom de missie was geslaagd, dochter trots en vader tevreden.

Deze site werd opgevolgd door een gezamenlijk project over één of andere boyband en toen stopte het voor mij gedurende een aantal jaar. Ik wist hoe het werkte. Dochterlief laten we haar voor het gemak even Joyce noemen (dat deden wij immers ook bij de geboorte) ging op eigen voeten verder met websites en beheer. Inmiddels heeft ze een geweldige website over o.a. veganistisch eten. We zullen hem hier even noemen voor het gemak. De website in kwestie is veganwifey.com absoluut het bezoeken waard. Overigens is Joyce ook de ontwerper van Fransekarpers.nl ze heeft haar Pa dus ruim overtroffen, precies zoals het hoort.

Een aantal jaren werd er niets meer gedaan met kennis over websites, totdat ik geurdende een aantal maanden wat thuis kwam te zitten met een vorm van overspannenheid. Na een maand niets gedaan te hebben zocht ik naar een manier om weer eens wat te gaan doen en zo werd karperontspanning geboren. Achteraf gezien de meest slechte naam van een website ooit.

karperontspanning hield het 10 jaar vol

De provider werd uiteindelijk de ondergang

Karperontspanning hield het uiteiendelijk 10 jaar vol. Helaas stond de website bij een slecht beveiligd hosting bedrijf waardoor hacken te vaak voorkwam. De website werd meerdere malen gehacked, de eerste keer was door de anti Geert Wilders groep (vraag me niet waarom) op precies dezelfde dag als de website van de voetbalclub Sparta ook door deze mensen gehacked werd.Uiteindelijk was dit een hack die ik vrij makkelijk kon verwijderen. De tweede keer was door één of andere turkse hacker. Die knaap had zijn werk goed gedaan, het koste me weken met mijn kennis om de database schoon te hebben en de website weerd draaiend. De derde keer was dodelijk, en kon ik de website niet meer reanimeren en het hostingbedrijf maakte geen back-ups dus terugzetten was er niet bij. Toen werd karper-krant geboren.

De ontwikkeling

Maar eerst even terug naar toen karperontspanning nog wel liep. Deze website had in zijn 10 jaar ruim 250.000 bezoekers op zijn naam staan en nu nogkom je op sommige startpagina’s hem tegen.

De website had een forum (was mis ik dat eigenlijk maar haast niemand is meer actief op forums) en bezoekers vanuit alle windstreken schreven mee. Één van de eerste was Rob Tazelaar (†) op deze website staat er nog een eerbetoon

Niet veel later melde ene Peter de Jonge zich, dit waren de drijvende krachten achter het forum. Nou moet je weten dat Woerden waar de vestigingsplaats toen was een grote groep karpervissers had en nagenoeg iedereen volgde wat we aan het doen waren met soms hilarisch resultaat. Zo hadden we een keer een plan opgevat om in november met een groepje een specifiek water te voorzien van grote hoeveelheden mais om zo te kijken of we de vis wat zouden kunnen laten groeien. Tot op een momente dat ik onaangekondigd de eerste 25 kg dropte en dit op het form melde. Van de 5 man verdween er één onmiddelijk (nooit meer iets van gehoord) de ander keek me gedurende 3 jaar niet meer aan. En wij we konden er smakelijk om lachen.

Ook onze bolieverhalen hadden de aandacht van vele vissers in Woerden, we draaiden zelf, soms met succes en soms een enorme misser. Zo zaten we een keer met ruim 50 kg bollen die naar Fricandel Speciaal roken en niets maar dan ook nog geen brasem wisten te vangen. Dit was het project om de boilie zo goedkoop mogelijk te maken en toch te laten vangen. Na die Fricandel speciaal wisten we dat we fout bezig waren en werden kosten nog moeite gespaard om tot een goede bol te komen.

En die goede bol kwam er

Om tot een goede bol te komen werd er gesproken. over ingredienten, toevoegingen en dit was een proces van twee maanden en toen waren we tevreden en overtuigd. Er werd gekookt en de vriezer zat vol. We gingen er mee aan de gang en de resultaten waren in één woord geweldig. Zo heb ik ooit het oranjekanaal in Drenthe ermee ontraffelt door in 4 uur 10 runs te krijgen. Helaas in een wierbed dus de eerste drie gingen verloren. Daarna kwamen er zeven wel op de kant en iedere vis was een pondje zwaarder dan zijn voorganger. Gewoon 7 vissen in een paar uur tijd.

Ook in Woerden werden we bekeken want daar vingen we ook veel meer dan de gemiddelde vissers en meerdere keren werd ons gevraagd naar het recept en of ze het ook konden kopen. We gaven het niet prijs we noemde de bol KO van knock out maar ook van karper ontspanning en vertelde mensen die meer dan gemiddeld belangstelling hadden dat KO stond voor een mierzoete bol met Kokos Orange. Het tegenovergestelde was waar.

Later lieten we de bol draaien via een draaiservice het koste te veel tijd om de ingredienten te verzamelen en vervolgens nog te draaien ook. Juist vandaag heb ik bij een draaiservice weer eens 40 kg van dit bolletje besteld en de eigenaar van het boiliebedrijf noemde het “een zeer actactieve boilie” maar dat wist ik eigenlijk al.

 

Maar er gebeurde meer leuke dingen

Als je een website hebt gebeuren er meer leuke dingen, zo heb ik mogen schrijven voor de website karperuniversiteit

Op deze website waar eigenlijk niets meer mee gebeurt staan nog een aantal artikelen en series van mijn hand. Ook ben ik enige tijd gastblogger geweest bij een boiliebedrijf in het noorden van het land. Daarnaast mocht ik ooit een team samenstellen voor een nieuw Engels boiliemerk. Het merk bestaat inmiddels niet meer, niet zo gek, ik had er eerst mee moeten vissen en testen. Het was vooral het marketing verhaal en de mooie beloftes die niet nagekomen werden. Na een half jaar ben ik ermee gekapt, kwaliteit voor alles en de vangsten waren nou niet om over naar huis te schrijven.

Wat weer wel leuk was het testen van de materialen waarmee karperrigs zijn rigs maakte. In die tijd heb ik één artikel afgekeurd. Karperrigs maakte onderlijnen, veel onderlijnen tegen scherpe prijzen van goed materiaal. Helaas bestaat deze firma niet meer, ik denk dat het te arbeidsintensief was.

We gaan door

met bijna 350.000 bezoekers op karperontspanning en karper-krant

Gaan we nu op naar 500.000 bezoekers dat wordt de volgende mijlpaal. in de tussentijd houden we onze ogen en oren open voor leuke inovaties en voor leuke dingen om over te schrijven.

En als er zich kansen voordoen om dingen te testen en te beschrijven zullen we dit zeker niet vergeten

Geef een reactie