Het aanschaffen van een vismeer

Één van de populairste artikeltjes op deze site gaat over een vismeer in Frankrijk wat te koop staat. Vele vissers hebben dat als wens op hun lijstje staan.

Nou is het wel zo dat het keihard werken is voor niet al te veel geld en vele meer eigenaren doen er best wel wat naast om zo een bestaan op te kunnen bouwen. Zo bezint voor u begint zullen we maar zeggen.

Momenteel staan er door de brexit enorm veel wateren te koop, de Engelse (die het merendeel in handen hebben) zijn enorm bang dat ze als Engeland uit de Europese Unie is Frankrijk moeten verlaten. Hier kan je dus tijdens de onderhandelingen gebruik van maken.

Er staan verschillende watertypes te koop, wateren die privé eigendom zijn en geen vergunningen hebben om het commercieel uit te baten, en wateren met alle papieren op orde om hier een bedrijf te vestigen. In het eerste geval, niet kopen als je het wil uitbaten totdat je op zeker hebt dat je het mag uitbaten (zwart op wit). Hou er rekening mee dat je hiervoor naar de lokale overheden toe moet en een lekker bekkie Frans spreken helpt dan wel. Spreek je dit niet, neem iemand mee die jij vertrouwd en de taal en regels goed kent. Er zijn specialisten die in Frankrijk wonen van Nederlandse afkomst die dit als werk hebben.

Besluit je toch iets te gaan kopen, probeer dan altijd zonder vis te kopen, je zal de eerste niet zijn die ontdekt dat alle grote vis weg is bij aankomst en na overdracht en dat is een aanzienlijke schadepost. De vissen zwemmen dan bij de “buurman” rond en de vorige eigenaar heeft een heerlijk extra zakcentje. Ook in Frankrijk zitten genoeg goede en betrouwbare kwekers die je meer opnieuw kunnen voorzien van vis en zeg nou zelf, wat is er mooier om je eigen bestand te kunnen uitzoeken en selecteren.

Hou er verder rekening mee dat je vaak nog een percentage extra moet betalen aan bemiddelingskosten, dit kan zomaar weer enkele duizenden euro’s zijn afhankelijk van wat je koopt.

Maar waar te beginnen om te zien water er te koop staat?

Nou hieronder, let wel op, Engelse sites zijn de prijzen soms in ponden, het is maar dat je het weet.

lakes France

Aquaest

Leggett

Trovit

immobolier france

Collin immobolier

Wij wensen je veel plezier met het online kijken van alle meren, en verlekker je niet te veel….

 

Geef een reactie