Help ik zoek een visvakantie

Jaarlijks zijn er heel veel mensen op zoek naar het ultieme vakantieplekje voor het gezin waar voor een ieder wat wils te doen is. Waarschijnlijk is het voor 2017 al te laat maar mogelijk kan dit artikel je helpen bij het vinden van de juiste plek voor een volgend jaar.

Vakantie we houden er van, de mogelijkheid om te vissen op karper is bij de karpervissers dan een graag gezien optie. Maar hoe vindt je nu voor jou situatie (gezin/gezelschap) de juiste plek.  We gaan proberen je een beetje op weg te helpen in de jungle dat internet heet.

We beginnen met de reisagenten zonder ze allemaal te gaan noemen, maar iedere reisagent heeft wel één of meerdere wateren in zijn bestand met een accommodatie. Ik kan wel zeggen de keuze is reuze, van budget en basic voorzieningen tot en met woningen met van alles er op en eraan. Wel is het zo dat je dan altijd op een betaalwater zit, nog steeds voor een aantal karpervissers is dit een plek waar ze niet mee in aanraking willen komen. Indien je voor een water met accommodatie kiest via een reisagent in je bent aan het hoogseizoen gebonden, zorg dan dat je er tijdig bij bent.

 

Wil je liever gaan kamperen, dan verwijs ik je graag naar de website van ASCi (je weet wel, van de campinggidsen). De website is https://www.eurocampings.nl hier staan volgens mij alle campings in Europa op. De kunst is nu om de voor jou juiste camping te gaan vinden.  We zijn natuurlijk op zoek naar een camping aan het water (en dan niet de zee of oceaan), we moeten dus de (zoek)filters gebruiken die ruim voor handen zijn op deze site. We kiezen een willekeurig land in Europa (Frankrijk), volgens de website zijn er 2800 campings in Frankrijk. We kunnen de keuze wat kleiner maken door wat specifieker te zoeken en we kiezen in de rubriek “ligging van de camping” voor de optie “gelegen aan meer recreatieplas”. We hebben nu nog 508 campings over, we willen de hond meenemen dus vinken we dat ook aan bij “vakantiethema’s”. Kortom, vink aan wat je belangrijk vindt en zo wordt de keuze al kleiner. In dit voorbeeld kies ik nog voor “wifi op de camping” en willen we op een “kleine camping” verblijven.  Oh, ja we willen naar de Pyreneeën, dat vullen we ook nog even in. We houden nu 5 campings over, het is nu tijd om de juiste camping te selecteren. Het kan helpen om eerst op de camping van je keus te kiezen en naar de beoordelingen van de voorzieningen te kijken. Ik kies uit de 5 campings een favoriet en gooi de camping en de plaats nog even door google om de website van de camping te zoeken. Op de website van de camping zie ik dat er 15 meter vanaf de camping gevist kan en mag worden.

Kortom, missie geslaagd, nu nog reserveren.

Wil je wel naar een camping toe, maar niet met een eigen tent, vouwwagen of caravan, dan kan je ook de optie aanvinken “verhuur accommodaties”. Indien je voor een grote camping kiest kan het wel zo zijn dat je accommodatie niet direct aan het water ligt en je alsnog een stuk(je)  moet lopen met je spullen om bij het water te komen. Kortom probeer zoveel mogelijk info van de camping te achterhalen en gebruik desnoods google earht of een plattegrond op de website van de camping om te achterhalen hoe de accommodaties of de kampeerplekken liggen t.o.v. het water.

We hebben nu twee opties gehad, vissen op een betaalwater met een accommodatie en vissen op een camping, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet op een betaalwater wilt zitten en ook niet op een camping. Kortom, je wilt een vakantiehuis huren. Ook daar zijn online mogelijkheden genoeg voor, ik neem jullie even mee naar de website van gites.nl (https://www.gites.nl) Deze website is puur gericht op Frankrijk, maar we moeten toch ergens beginnen en wie vindt het een straf om in Frankrijk te vissen. Op deze website moet je wel wat gerichter zoeken, vaak ligt er een meer/kanaal/rivier  in de buurt en niet voor de deur (voor sommige mensen helemaal niet erg, maar voor andere moet het water voor de deur liggen). Ook op deze website kan je allerlei filters instellen, waaronder ook het filter “vissen”. Let op, dit kan de eerste valstrik zijn, want je kan ook vissen in de zee, voor sommige geen probleem, maar dit is nu eenmaal een website over karpervissen. Deze keer zoeken we iets in Mei 2018 voor 4 personen. En één van de vier wil heel graag naar de Morvan want daar zit een enorm goede slager die van lekkere BBQ worstjes maakt (om maar eens een dwarsstraat te noemen). De site komt op met 25 woningen, nu wordt het echt opletten, want die 25 woningen staan in aangegeven in een cirkeltje. Klik op het cirkeltje en je gaat vanzelf inzoomen. Je kan handmatig nog meer inzoomen en ik zie water. Het water is een stuwmeer. Ik klik aan de rechterkant op één van de huizen en nu is het allereerst heel goed naar de foto’s kijken. Zie je het vakantieverblijf en zie je water op één en dezelfde foto dan kan je er vanuit gaan dat het water rechtstreeks aan de accommodatie ligt. Lees anders heel goed de tekst door. Ik zoom in, en zie dat de 25 huizen teruggebracht worden tot 4 huizen. Ik klik het eerst huis aan en zie een tuin (denk ik) en ik zie water. Nu is de vraag is dit wel de tuin dus besluit ik ook de tekst te lezen, ik lees o.a. dat het meer op minder dan 100 meter is en dat het lac du panneciere is (ha daar heb ik eerder gevist en gevangen). Ik lees nog even door en lees dat het meer via de tuin naar een eigen oever te bereiken is. Kortom missie geslaagd. Of toch niet, want de rest van het reisgezelschap moet het ook nog een leuke plek vinden.

Voor September zoeken we nog een weekje in Nederland, we gebruiken hiervoor de website van natuurhuisje (www.natuurhuisje.nl ) bij “Thema’s” selecteren we “aan het water” . Wij wonen in de provincie Utrecht en we willen deze keer niet ver reizen. We kiezen dus eerst voor Nederland en daarna de provincie Utrecht in de filters. We vinden maar liefst vijftien mogelijkheden, en de juiste vinden is een kwestie van goed kijken en weer google gebruiken om te kijken of en wat er zoal aan karper zwemt.

We hebben in dit artikel een viertal manieren beschreven hoe en waar je op het internet kan zoeken naar een plek om als vakantie te gaan vissen, we hopen je een beetje op weg geholpen te hebben.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere opties (websites) om te zoeken, zie dit maar als een eerste aanzet. Indien je iets gevonden hebt via één van deze websites dan zouden we het enorm op prijs stellen dat je het ons even laat weten.

4 thoughts on “Help ik zoek een visvakantie

      1. Vis hier regelmatig, ben nl eigenaar van het woonhuis, de gite verhuren wij.

        Men kan beschikken over een visboot met elektromoter en fishfinder. Het ligt binnen de nachtviszone. Afgelopen zomer is op steenworp afstand (Albas in de Lot) is er nog een europeese karpervis wedstrijd georganiseerd. Afgelopen zomer zijn er diverse vissers geweest die de nodige karpers, barbelen en meervallen gevangen hebben.

Geef een reactie