ESP Nieuws

De Engelse firma ESP staat al jarenlang synoniem met het karpervissen en ieder zichzelf respecterende karpervissen heeft wel eens iets van dit merk gekocht of in zijn tacklebox zitten.

Sinds kort heeft ESP een nieuwe lijn karperhaken op de markt gezet onder de naam “Cryogen” is een serie haken op de markt gekomen waarvan ze beweren dat het anders is dan andere haken door een nieuw productieproces.

Zo wordt er extreem heet verhit en wordt er het zogenaamde cyrogeen productieproces op los gelaten. Mooi hoor ik een ieder zeggen, maar wat is is cyrogeen? Cyrogeen betekent letterlijk koudmakend. Het woord cyrogeen wordt gebruikt om aan te geven dat er onder extreem lage temperaturen wordt gewerkt. De componenten die hiervoor worden gebruikt zijn veelal distikstof, diwaterstof en helium. Een combi van deze stoffen (zover ik het kan begrijpen) zorgt ervoor dat er een temperatuur bereikt kan worden tot 273 graden onder nul! je kan dus koken met een temperatuur onder nul. Dit schijnt er voor te zorgen dat het staal slijtvaster is en sterker. volgens ESP zijn ze 30 tot 40% sterker dan de vorige generatie haken van dit merk.

Tot zover de wetenschappelijke benadering van de haken…. nu de rest van de info. Er is een jaar ontwikkeld en er is twee jaar gestopt in de praktijk testen. De haken hebben volgens ESP bewezen scherp en sterk te zijn en hebben niet tot nauwelijks gezorgd voor uitgescheurde bekken. Er is getest op een breed scala aan wateren door veertien vissers.

kortom, om te zien of ESP een “punt” heeft dien je zelf de praktijktest maar eens uit te voeren.

Er zijn 3 verschillende haken:

  • Classic
  • Gripper
  • Stiff rigger
ESP stiff rigger
ESP stiff rigger

 

 

 

Geef een reactie