De top in de tenten markt

karsten logoDe naam Karsten tenten is voor de doorgewinterde kampeerder een naam waar hij of zij van gaat watertanden. Ik kan me nog uit mijn kampeertijd herinneren dat als er op de camping een Karsten tent stond dat dit veel bekijks tot gevolg had.

Mogelijk wist U het al maar karsten heeft een zelf opblazende karpertent in zijn assortiment. Nou ja zelf opblazend….. je weet wel met het voetpompje.

Even voor de duidelijkheid, waar een andere tent tentstokken heeft maakt deze gebruik van buizen waar je lucht in blaast (ongeveer 3,5 bar). Dat ius dus het opblaasbare gedeelte. De tent weegt rond de 20 kg je moet dus wel rekening houden met een stevig gewicht.

De maten zijn zeer ruim, er is plek voor 2 stretchers en dan is er een ruim pad er tussenin. Vervolgens is er ook nog plek om een bivytafel neer te zetten.

Er zijn verschillende extra opties mogelijk, de grote tent is 2 meter 40 in het vierkant en de “kleine” 2 meter 20 De prijs anno 2016 is voor groot 1344 Euro en voor klein 1214 Euro. Er zijn allerlei uitbreidingen te verkrijgen waardoor de prijs voor “groot” kan op oplopen tot 1936 Euro. Dit is dan inclusief comfortwand en luifel. Maar is ook nog eventueel een hordeur, kuipzeil of geklit folieraam verkrijgbaar.

Let wel op het grondzeil zit vast aan de tent en vaak mag dit in Nederland niet gebruikt worden langs de waterkant volgens de letters van de wet. Een vast grondzeil staat voor de wet gelijk aan “wildkamperen”.

karsten
karsten karpertent met luifel

 

 

 

 

Geef een reactie