Wokken aan de waterkant

lekker wokken
lekker wokken

Wie ons een beetje kent weet dat de cadac (mijn kookeilandje) en de wok meegaat naar de waterkant voor de wat langere sessies. Met een wok is er zoveel meer mogelijk met maar 1 of 2 vlammetjes dan met koken!

We hebben dan vandaag ook weer eens een lekker pittig wokrecept uit de kast gehaald natuurlijk met kip, want kip is mogelijk wel het makkelijkste te maken in een wok, maar naar ons idee ook het lekkerste.

We hebben het volgende boodschappenlijstje nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram sperzieboontjes
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gram aardappeltjes (om te bakken)
  • Mexicaanse kruiden (van Silvo heb je lekkere Kip-Mexico-kruiden in oranje zakjes)
  • olie

 

Aangezien we voor gemak gaan, hebben we voorgesneden kipfiletblokjes gekocht, die we effe in een bakje doen en de silvokruiden doen we hier doorheen. De sperzieboontjes komen in ons geval uit een blikje of een glas en gieten we even af.

  • De kipfilet in de wok gaar laten worden, als het gaar is weer even terug het bakkie in, want nu zijn de aardappeltjes aan de beurt.
  • Olie in de wok doen en de aardappeltjes bereiden zoals u gewend bent
  • In de tussentijd kunt u mooi de champignons klein en schoonmaken.
  • Zodra de aardappletjes klaar zijn de kipfilet toevoegen samen met de champignons en het geheel regelmatig keren
  • Nu is het tijd om de paprika toe te voegen, samen met de sperzieboontjes en dit gaan we goed mengen
  • Zijn er nog wat kruiden over, of wil je het extra pittig, chilikruiden is het toverwoord.
  • De roerbakschotel is klaar en nu maar hopen dat je het eerste kwartier geen run krijgt.

 

One thought on “Wokken aan de waterkant

Geef een reactie