vissie vissie vissig

Vandaag vis
Vandaag vis

Vissievissievissie onder het motto vis moet zwemmen in deze rubriek eens een visrecept. Want wij van karper-krant vinden de schijf van vijf zeer belangrijk. We kiezen dan ook bewust voor zeer veel variatie aan de waterkant om te eten. Net zoals onze vangsten, groot en klein, schub of spiegel proberen we ook ons menu zo divers mogelijk te houden!

Echt voor de fijnproevers onder ons… Gebakken kabeljauw schotel met knoflook en ansjovis.

 

Ingrediënten:

600 gr kabeljauwfilet of andere witte visfilet

1  gesnipperde ui

3 tenen knoflook fijngesneden

ansjovisfilets (blikje 46g)

fijngesneden

3 eetlepels peterselie

1 glas witte wijn

cherrytomaatjes

peper

Bereidingswijze:

Verhit 6 eetlepels olie in een ruime pan liefst met anti aanbaklaag en fruit de ui, de knoflook en de helft van de ansjovis. Leg de kabeljauw die je gepeperd hebt bij de rest in de pan. Schenk er een bekertje witte wijn bij en laat ca. 3 minuten pruttelen zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de grof gesneden cherrytomaatjes toe en laat alles nog eens 15 minuten zachtjes(!)pruttelen. Nog even wat peterselie erover strooien en nu lekker eten met rijst of stokbrood. En dit maal een wit wijntje van goede kwaliteit.

 

Smakelijke vangsten!

Geef een reactie