Taco time

Het is weer eens tijd om een makkelijk receptje te delen op deze pagina. Uitgangspunt is dat we maar één pannetje nodig hebben. Met dit recept hebben we aan één pan genoeg, een wok.

Eigenlijk kom je een heel eind met één pan die we voor het gemak maar even wok noemen en één vlammetje. In heel Europa kan je de ingrediënten meestal wel kopen. Het is een klein beetje snijden en voorbereiden en dan wat bakken en hoppa op het bordje.

Geloof me, ik ken niet al recepten persoonlijk, maar ik zou ze persoonlijk wel kunnen maken. Het hoeft niet altijd een ei te zijn met brood, een klein beetje aandacht als je niets vangt zorgt voor een goede maaltijd.

Wat hebben we nodig voor deze taco’s alla karper-krant.

Kipfilet, al dan niet gesneden, vang je niets, dan zou ik zelf de kipfiletjes aan vellen snijden, dat breekt de tijd een beetje.

  • kipfilet dus
  • kipkruiden of zout/peper/paprikapoeder/chilipoeder (in mijn geval veel)
  • tacoschelpen of iets wat er op lijkt (wraps is mogelijk nog makkelijker)
  • 1 advocado
  • een paar van die kleine tomaatjes
  • een ui (mogelijk een rode ui)
  • blikje ananas
  • 1 limoen
  • beetje boter
  • beetje yoghurt

 

Zo zien advocado’s eruit

Nou het boodschappenlijstje heb je al. Wat nu te doen?

Snij de kip in kleine stukjes (hakken mag ook), opereer de advocado en snij uit de ui klein (als je nog geen beet hebt, mag je verder lezen, anders eerst even drillen).

Na het snijden gaan we de kip kruiden (wist je al dat je in de supermarkt van die potjes kan kopen waar een verschillende kruiden inzitten) paprika, curry, cayenne, knoflook, zout en zwarte peper. In deze visvakantie is het de bedoeling om alles een beetje gelijkmatig leeg te krijgen…. probeer dat maar eens dat wordt een hele klus weet ik uit ervaring.

We gooien een klontje boter in de wok en laten dit goed warm worden, als het goed warm is, dan kan de ui erbij om zoals het technisch heet te “fruiten” (ik heb die benaming niet verzonnen). Zijn ze lekker bruin, hup de kip erbij. Na een minuut of 8 moet de kip wel gaar zijn.

Maar we gaan deze 8 minuten wel benutten om je vismaat om nog een biertje te vragen en een mengsel te maken van limoen (effe uitknijpen in de yoghurt) en flink wat peper en zout toevoegen.

We doen niet moeilijk en mengen als de kip klaar is, alles door elkaar, advocado, ananas (mag je eventueel een minuutje meebakken met het kippetje) yoghurtmengsel en tomaatjes.

Je kan serveren door je taco’s te vullen, je krijgt nog twee tips, zorg dat je genoeg hebt en eet je vingers niet op.

Geef een reactie