snel klaar

lekker koken!

Inmiddels zijn we alweer aan de tweede maaltijd toe in onze rubriek “food voor visser”. We hebben ons tot doel gesteld om de karpervissers met een weekkeuzemenu op stap te sturen welke afwisselend is en zo af en toe naast lekker ook gezond is. Deze aflevering is zeer geschikt voor de visser die aan het bereiden van de maaltijd weinig tijd kwijt wil zijn. Deze maaltijd maken kost je slechts 15 minuten… Gemak dient de mens en een ei hoort erbij…!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen
4 eieren
1 uitje
2 tomaten
pakje spekjes ca. 100 gram
bouillonblokje
Brood: stokbrood of Turks brood of wat je maar lekker vindt. Dit karperprutje kan ook heel goed aangevuld worden met gekookte krielaardappeltjes, dan heb je nog een alternatief aasje bij je ook…

Bereidingswijze:

Bak de spekjes in boter of olie, fruit de uitjes vervolgens bij de spekjes. Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe. Bouillonblokje (verkruimeld)  toevoegen. Doe de eieren in de bakpan bij het prutje en blijf roeren tot het ei gestold is.

Karperprutje op het bord, brood erbij en eventueel wat salade, afmaken met een glas rode wijn of een lekker pilsje.

Smakelijke vangsten!

Biertje erbij en eet smakkelijk!
Biertje erbij en eet smakelijk!

Geef een reactie