Wij visssers zorgen aan de waterkant enorm goed voor de vis
We gooien niet zelden een kilo aas in het water die we aanschaffen voor rond de tien Euro de kilo. Dit vullen we nog aan met een dippie, een soak, een handje pellets of allerhande partikels. Als we vervolgens een vis gevangen hebben dan vertroelen we het visje op alle mogelijke manieren (en zo hoort het ook). We leggen hem op een zacht matje, houden hem nat, verzorgen eventuele (haak)wondjes en voor de foto halen we liefdevol het kroos, de blaadjes zachtjes en voorzichtig weg.
En hoe zorgen we voor onszelf?
Wijzelf komen er vaak minder goed vanaf langs de waterkant, heel herkenbaar is het voorgepakte hamburgertje, het gebakken eitje of de inmens populaire tosti-ijzers.
Wij van karper-krant proberen deze traditie wat te doorbreken, naast het goed zorgen voor onze vangsten dienen we ook goed voor ons zelf te zorgen en zo is hier wederom een makkelijk, smaakvol eenpansgerecht. Dit is inmiddels al het dertiende makkelijke idee dat we je aan de hand doen.

Peultjes met Krielaardappeltjes
Onderstaand recept is voor twee personen. Dus je vismaat kan helpen en daarna mee eten.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr peultjes
- 400-450 gr voorgekookte krieltjes
- 1 ui
- 1 paprika’s
- 2 el pesto
- 1 tomaat of meerdere kleine tomaatjes
- snufje zout en peper