Peultjes

Wij visssers zorgen aan de waterkant enorm goed voor de vis

We gooien niet zelden een kilo aas in het water die we aanschaffen voor rond de tien Euro de kilo. Dit vullen we nog aan met een dippie, een soak, een handje pellets of allerhande partikels. Als we vervolgens een vis gevangen hebben dan vertroelen we het visje op alle mogelijke manieren (en zo hoort het ook). We leggen hem op een zacht matje, houden hem nat, verzorgen eventuele (haak)wondjes en voor de foto halen we liefdevol het kroos, de blaadjes zachtjes en voorzichtig weg.

En hoe zorgen we voor onszelf?

Wijzelf komen er vaak minder goed vanaf langs de waterkant, heel herkenbaar is het voorgepakte hamburgertje, het gebakken eitje of de inmens populaire tosti-ijzers.

Wij van karper-krant proberen deze traditie wat te doorbreken, naast het goed zorgen voor onze vangsten dienen we ook goed voor ons zelf te zorgen en zo is hier wederom een makkelijk, smaakvol eenpansgerecht. Dit is inmiddels al het dertiende makkelijke idee dat we je aan de hand doen.

In het vorige recept in deze categorie hebben we pasta pesto gemaakt. We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat je nog wat pesto over hebt.
Rene
waterkant-kok

Peultjes met Krielaardappeltjes

Onderstaand recept is voor twee personen. Dus je vismaat kan helpen en daarna mee eten.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr peultjes
  • 400-450 gr voorgekookte krieltjes
  • 1 ui
  • 1 paprika’s
  • 2 el pesto
  • 1 tomaat of meerdere kleine tomaatjes
  • snufje zout en peper
We beginnen de voorbereiding zoals altijd met het openen van een biertje, we controleren of de hengels nog goed liggen (we zijn hier immers om te vissen) en beginnen met het snijden van de ui, de paprika en de tomaat.
Indien er puntjes aan de peultjes zitten snij deze er even af (tip: doe dit aan twee kanten).
We zetten onze wok/hapjespan op het vuur en warmen wat olie, is de olie warm, gooi dan de krieltjes in de pan en voeg hier wat zout en peper aan toe. Laat de krieltjes een minuut of zes op hoog vuur (totdat ze goudgeel zijn) doorbakken maar roer het wel af en toe om.
Voeg de paprika, tomaat en de peultjes toe en bak dit gedurende vijf minuten mee. Na deze 5 minuten is het tijd om de ui en de pesto toe te voegen en bak dit twee minuten mee.

Natuurlijk kunnen we variatie toevoegen, geraspte kaas eroverheen is lekker en wil je toch vlees erbij, denk dan aan gebakken spekjes of stukjes kipfilet.

Zie je wel dat het relatief eenvoudig is om ook goed voor de visser te zorgen…. eet smakelijk!

Geef een reactie