Pasta Pesto

In de rubriek Food voor de Visser vandaag weer eens een lekker maar o zo makkelijk recept.

Wij vissers zijn over het algemeen niet zo heel erg goed om onszelf te verzorgen aan de waterkant. Het stopt meestal bij een gebakken ei of een hamburg uit een pakkie.

Wij van karper-krant.nl willen jullie zo nu en dan op een ander idee brengen vaak met maar gebruik van één vlammetje maar wel met een smaakexplosie.

 

Vandaag Pasta Pesto

Pasta Pesto dus werkelijk een heel makkelijk recept wat aan te passen is aan je persoonlijke voorkeur.

Wat heb je nodig voor de basis?

Een pan om pasta in te koken.

Pasta om te koken, je kan werkelijk elke variant kiezen maar wij gaan uit van Penne vandaag.

Pesto

In principe heb je dan al de basis.

En nu gaan we koken. We gaan ervanuit dat je langs de waterkant zit en dat het een beetje fris is. Dus vandaag geen biertje openen maar schenk jezelf maar een borrel in om het van binnen warm te krijgen.

Lees het pak met Pasta en breng het water aan de kook, kookt het water, de pasta erin.

Schenk een volgende borrel in. Je voelt het al warmer worden, is dat van de borrel of het valmmetje waar je op kookt.

Hou wel de tijd in de gaten, giet dus tijdig je pasta af en laat het even uitlekken.

Draai je pot Pesto open (zorg maar dat je er twee hebt, dat maakt het nog lekkerder). En roer de pesto er doorheen.

Eigenlijk ben je nu klaar voor de basis Pesto en het is echt goed te eten.

Variatie

ideetjes!

Je zou er blokjes ham in kunnen doen samen met kleine cherrytomaatjes
Of wat te denken van een blikje vis (Tonijn)
Wil je uitpakken en wat meer werk ervan maken... bak een stukje zalm
Ben je in Frankrijk.... koop eens een pakje Carnard
Gerookte kip (voorverpakt werkt ook erg goed)
Kaas en pasta werkt altijd!

Geef een reactie