kip aan de waterkant

Kip
Kip

Vandaag in de rubriek “food voor visser” een kip recept.

Koop in de supermarkt een zak wok groente naar keuze.

Als je er dan toch bent neem dan gelijk een pak rijst mee en een lekker stukje kipfilet (wel opletten hoor, geen plofkip), en koop het gesneden, dan heb je langs de waterkant niet zo een gehannes om de kip te snijden.

 

 

Ik ben er wel vanuit gegaan dat iedere karpervisser beschikt over een wok, zo niet ga nog even langs Ikea en koop daar een wok en neem eventueel ook een goedkoop pannetje mee.

Heb je al honger, nou daar gaat ie, iedere karpervisser heeft neem ik aan altijd wel een flesje olie bij zich al was het alleen maar om zijn boillies te conserveren….. je hebt vast wel een klein scheutje over, doe dit in de wok en steek je vuur aan, laat de olie heet worden en gooi er eventueel 2 teentjes knoflook doorheen of anders knoflook poeder.

De stukjes Kip in de hete olie bakken( niet bruin). Haal de kip even uit de wok en verwarm de wok op hoog vuur met 1 eetlepel olie. De groente aan bakken en de kip weer toe voegen, .afblussen met een kopje water waar je een half borrelglaasje maggi of ketjap aan toevoegt (dus niet al je ketjap als dip voor je aas gebruiken).
Dit alles laten sudderen op laag vuur. De wok afdekken met een deksel. en de Rijst koken.

laat het smaken
laat het smaken

Gooi alles bij elkaar en verwarm opnieuw de kip eventjes.

Dit is zo lekker, dat gewoon geen run wil tijdens het eten!

Geef een reactie