Gebakken zoete aardappels

We hebben in deze rubriek al diverse recepten geplaatst zodat we jullie lekkere tips kunnen geven voor aan de waterkant. Vandaag een nieuwe recept, waarbij het uitgangspunt wederom is lekker, makkelijk en snel klaar.

Vandaag hebben we voor jullie gebakken aardappels in zoete saus “bedacht”. Dit gerecht kost je circa 15 minuten en als je er ook groente bij wil dan adviseren wij gewoon lekkere verse sla.

Wat heb je nodig voor dit culinaire hoogstandje:

1 fijngehakte ui
2 el olijfolie
1 laurierblad
1 tl spaanse peper, fijngehakt (kan eventueel ook een pepersoort uit een zakje of potje zijn)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 el suiker
1 glas witte wijn
zout en peper
aardappelpartjes/schijfjes/blokjes (dit mag je zelf kiezen).

Bak de aardappeltjes in olijfolie knapperig bruin, neem in de tussentijd een slok wijn, je hebt toch een hele fles.

Nu het sausje, fruit de ui met het laurierblad, neem in de tussentijd 2 slokken wijn. Als de ui glazig is voeg je Spaanse peper, knoflook, tomatenpuree en suiker toe. Laat dit vijf minuten sudderen en drink in de tussentijd 3 ferme slokken wijn.

Giet nu de wijn die nog in de fles zit bij het bovenstaande goedje. Als het goed is heb je 1 glas wijn overgehouden, dit is de hoeveelheid die je nodig hebt. Roeren en aan de kook laten komen. Laat nog zo’n minuut of tien sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet de saus over de aardappels en serveer meteen.

 

Geef een reactie