In deze rubriek hebben we het over eten. Eten voor de karpervisser(s) en we hebben het niet over de bekende hamburgers en broodjes. We willen iets verder gaan maar het moet wel makkelijk en lekker zijn, en langs de waterkant te maken.
Vandaag een koolschotel die ook met prei kan!We hebben hiervoor nodig:
1 rookworst
500 gram aardappels in blokjes (we kiezen voorverpakt, wel zo makkelijk)
75 gram spekreepjes (spekjes, mag natuurlijk altijd meer)
1 eetlepel paprikapoeder
1 rode paprika in reepjes
1 prei in ringen of savooiekool in reepjes
1 potje zure room
1 bouillonblokje
1 klein blikje ananasstukjes
1 eetlepel olie
1.5 dl water
De wok hadden we al bij ons…. want deze is voor ons onmisbaar in onze kookrubriek langs de waterkant. Heb je hem niet bij je, koop er eentje voor weinig bij Ikea.
Bak in de wok de spekreepjes in 1 eetlepel olie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak mee tot ze licht gekleurd zijn.
Bestrooi ze met paprikapoeder en verkruimel het
bouillonblokje erboven, giet 1.5 dl water bij en laat
alles 10 minuten koken met de deksel op de wok (ha een uitdaging).
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking en snijdt hem in plakjes.
Doe de groente bij de aardappelblokjes en roerbak tot ze warm zijn, maar nog wel stevig.
Voeg de ananasstukjes en de worst toe en laat warm het worden. Serveer het met een eetlepel zure room (losgeklopt met wat ananassap uit het blikje). Je zal hier rond de 20 minuten mee bezig zijn, als je tenminste niet gestoord wordt door een vis die zich meld.
Pas op: grote kans dat je je vingers erbij op eet!