Chili maar dan anders

We gaan vandaag eens chili aan de waterkant maken, maar dan net even anders.

Een goed voorbereiding is het halve werk, dus we maken een boodschappenlijstje.

  • 3 ons rundergehakt
  • paar blikken bier
  • blik witte bonen in tomatensaus
  • blik ananasschijven
  • champignons
  • paprika
  • 2 uien
  • chili poeder
  • beetje peper
  • scheutje ketjap

Na het doen van de boodschappen open je een biertje en kijkt eens naar de buit die je gekocht hebt. We moeten aan het werk, er moet immers zo gegeten worden, dus gaan we de uien/ananas/paprika/champignons aan stukken hakken (was de champignons wel even, anders eet je waarschijnlijk ook zand). Het is best wel veel dus stop halverwege even en open een nieuw blikje bier en geniet hier maar even goed van.

We pakken de wok en beginnen met de uien licht aan te bakken, als dit er mooi uitziet doen we het gehakt erbij (wel ff klein maken in de wok). Op het laatst de paprika en de champignons even meebakken. We zetten het vuurtje laag want we moeten nu de witte bonen in tomatensaus toevoegen. Met een mooi en sierlijk handgebaar voegen we de ananas toe en strooien wat chilipoeder, peper en ketjap toe. We laten de boel even sudderen en nemen een proefje (dat doet elke goede kok immers) en brengen het met de al eerdere genoemde kruiden op smaak indien nodig.

Nu is het tijd om je vismaat te roepen “schat, wil jij de tafel even dekken”, nu is het tijd om aan te vallen, wil je nog een tip, een lekker stokbroodje erbij en mogelijk een beetje sla. Maar natuurlijk drinken we er een biertje bij, als je tenminste genoeg gekocht hebt bij het boodschappen doen.

Inclusief het biertje drinken kost deze maaltijd je een half uurtje……

Geef een reactie