Voeren deel 2

In de serie voeren nu alweer deel twee, heb je deel één al gelezen?

Deel 2 gaat over instant vissen en een paar mogelijke manieren om de karper aan het azen te krijgen.

We gaan instant naar de waterkant met onze spullen en gaan proberen een vis te zit hier wel karper?vangen. De minst effectieve manier is om ergens plompverloren te gaan zitten en te beginnen. Neem even de tijd om een rondje te lopen langs de waterkant. Hou je ogen goed open, mogelijk zie je vis springen of zwemmen en misschien zie je de aasbelletjes.

Zie je dit niet, een boom kan wel eens uitkomst bieden om de karper te lokaliseren.

 

Heb je iets gevonden waarvan je denkt dat de karper zich daar bevindt. Stap één is doe zachtjes tijdens het opbouwen om de vis niet te verstoren, je zou de eerste niet zijn waar de vis bij wegtrekt.

Heb je de stek klaar dan is het tijd om te gaan vissen en (bij)voeren. In welk jaar getijden dan ook is het niet verstandig om voer te gaan storten, want wat eenmaal in het water ligt kan er niet meer uit.

Er zijn wederom een paar manieren om de stek te gaan bevissen. Veruit het makkelijkste is om bij iedere hengel naast het haakaas een beetje bij te voeren, indien het boilies zijn dan zou ik bij elke hengel vier tot acht boilies erbij “schieten” ervan uitgaande dat je een katapult hebt. Indien je een boiliestick hebt dan dienen we het woord “werpen” te gebruiken om de boilies op de plek te krijgen.

Snowman
Snowman

Omdat er niet (voor) gevoerd is middels een voer campagne zou ik om de twee uur een paar boilies naar de stek schieten. Ook hier gaat het niet om aantallen maar dezelfde hoeveelheid als bij aanvang. Als haakaas kunnen we natuurlijk ook gekozen hebben voor een pop up of een snowman.

Tot nu toe heb ik alleen beschreven hoe we boilies op onze stek krijgen, maar er is natuurlijk meer karpervoer die we mogelijk op onze stek willen krijgen. zo kan het zijn dat je gebruik wil maken van partikels zoals bijvoorbeeld duivenvoer, mais of iets anders. met een katapult wordt dit lastig kan ik je verzekeren. Je hebt dan de keus uit een voerschep die heeft echter ook maar een beperkte reikwijdte. Dan hebben we nog de voerboot of een roeiboot die we eventueel kunnen inzetten maar dat is gelijk wel een kostbaar iets.

We kiezen voor PVA, indien je partikels zelf hebt bereid en je wil PVA gebruiken dien je je partikels wel van zout te voorzien dit voorkomt dat je PVA al oplost voordat je het kan uitwerpen.

Met PVA kan je ook grondvoer en pellets meesturen. Een methode die ik nooit zelf gebruikt heb maar die ik wel aan de waterkant heb gezien is een heleboel PVA’tjes maken met dezelfde inhoud, bijvoorbeeld 2 pellets klein, 3 pellets groot, 2 verkruimelde boilies  en 3 hele boilies en een heel klein beetje grondvoer. Rondom het haakaas ligt dan exact dezelfde hoeveelheid en om de paar uur worden er verspreid een aantal van deze PVA’s bijgevoerd. Natuurlijk is dit bedoeld om de karper vertrouwen te geven door steeds hetzelfde in dezelfde hoeveelheid aan te bieden. Het spreekt voor zich dat het mogelijk is om ook zakjes klaar te maken met mais en hemp of duivenvoer en boiliekruim. Kortom je kan hier keuzes in maken.

Nog even dit, ik weet niet hoelang je sessie gaat duren, maar je kan met de nacht in aantocht de voer hoeveelheid iets opvoeren.

Omdat we niet voor gevoerd hebben zou ik wederom kiezen om te vissen met iets wat extra attractie afgeeft zoals bijvoorbeeld een dip in de “smaak”van je boilie. Voor de duidelijkheid verwijs ik even naar de mogelijkheid om een merk te selecteren waar je een hele range van producten kan kopen in de smaak van de boilies.

In dit geval verwijs ik even naar het spul van cc moore (is een voorbeeld, maar er zijn er meer) die hebben van een smaak een hele range aan producten. Ik kies even mijn persoonlijke voorkeur de belachan range. Er zijn pellets, liquid, hookbaits, pasta en stickmix verkrijgbaar. Het lijkt mij logisch dat dit een voordeel kan zijn ten opzichte van zeg maar voeren met een aardbei boilie, gebruik maken van een anijsdip en voeren met vismeel pellets.

Mocht je op deze wijze vissen gaan vangen, dan is mijn advies om de voer hoeveelheden iets op te voeren zonder dat het storten wordt.

er zijn vele soorten en vele merken dips verkrijgbaar
er zijn vele soorten en vele merken dips verkrijgbaar

 

 

Geef een reactie