Top Secret

Vandaag maak ik van de gelegenheid gebruik om een range van producten bij de lezers van deze website onder de aandacht te brengen.

Waarschijnlijk heeft iedere karpervisser deze producten wel eens ergens zien staan. Maar heeft iedere karpervisser deze producten wel eens gebruikt?

Waarschijnlijk niet, maar het wordt de hoogste tijd om toch eens kennis te maken met mijn persoonlijke favoriet.  We zetten de Liquid attrachtant-concentrates vandaag even in het zonnetje. Er zijn meer dan honderd verschillende smaken te verkrijgen en allen op basis van propyleenglycol.

Goed, leuk dus…… maar wat is prolydinges eigenlijk zullen sommige lezers zich afvragen, nou daar komt ie. Propyleenglycol is een uit aardolie gewonnen stof die geur- anisen smaakloos is en op veel verschillende manieren wordt gebruikt binnen de commerciële industrie onder andere in de e-sigaret maar ook in zelf dichtende binnenbanden voor fietsen om maar eens wat te noemen. Maar ook en daar gaat het hier om als oplosmiddel voor geur en smaakstoffen.

Deze range van topsecret is over het algemeen twee keer zo geconcentreerd dan wat er doorgaans op de markt verkrijgbaar is. Indien jezelf boilies maakt is 5 Ml op een kilo mix al voldoende maar gebruik nooit meer dan 10 ml in een kilo mix tenzij je wil over flavouren.

En dan nu mijn toepassings tip:

Doe eens een heel klein scheutje in je zak met bollen en laat het hier lekker intrekken. Zelf doe ik een half flesje in een zak van 5 kg freezers-baits…. Dit doe ik op een moment dat de bollen in de vriezer liggen en als ik ga vissen komt er door het ontdooien altijd wat vocht vrij…… dit vocht trekt lekker met het toegevoegde scheutje lekker in de bolletjes….. regelmatig omschudden zorgt voor nog een betere verdeling!

Een aantal smaken uit de range !
Een aantal smaken uit de range !

 

 

Geef een reactie