Denk na bij de aanschaf

handzaam vissen
handzaam vissen

Het is nog maar drie jaar geleden dat ik met een tent van 35 kg naar de waterkant ging. Het was een tweepersoons tent met winterskin en zwaar grondzeil.

Het is nog maar drie jaar geleden dat ik met een koffertje met daarin een gasvlammetje naar de waterkant ging.

Het is nog maar drie jaar geleden dat ik met tas van 90 cm naar de waterkant ging.

Leuk hoor, zoveel ruimte en luxe in een tent als je week langs de waterkant verblijft, maar je begint al heel snel minder te glimlachen als je even een nachtje uit vissen gaat.

We nemen altijd te veel mee
We nemen altijd te veel mee

Het roer moest om, we vissen immers meer korte nachtjes dan dat we weken aan de waterkant zitten (uitzonderingen nagelaten). De grote zware tent was het eerst wat vervangen moest worden en deze is vervangen door een klein tentje heel erg licht in het gewicht en als ik uit vissen ga dan laat ik het grondzeil en de overwrap ook nog eens thuis.

Het tweede wat er aan moest geloven was mijn koffiekookding, je weet wel zo een koffertje waar een brander inzit met gasfles, deze werd vervangen door een klein inklapbaar gasbrandertje die ingepakt in het bijgeleverd kunststofdoosje maar 67 bij 67 bij 10 cm is. bijkomend voordeel is dat het dingetje maar 127 gram weegt.

Het derde wat eraan moest geloven is de grote tas die ik overigens nog wel heb als ik richting Frankrijk ga en thuis dienst doet als opslagpunt voor tijdelijk niet gebruikt materiaal.

Ik heb een klein rugzakje gekocht en hier gaat bovengenoemd gasbrandertje in, een klein fototoestel een pak koffie en een kleine tacklebox met alleen het hoogst nodige. Op deze wijze neem ik 2 opgetuigde hengels mee, 4 banksticks met de beetmelders er al op, een grote maar dunne onthaakmat die op te vouwen is in een tas en het schepnet met steel gaat in de foudraal.

In het kleine rugzakje zit een kleine tacklebox met 2 stukjes reservelood, en verder het hoognodige om een onderlijntje te kunnen knopen voor als het nodig is.

Dit artikeltje is bedoeld om de beginner een beetje te laten nadenken over de aanschaf van materiaal, we hoeven niet allemaal de middenstand te sponsoren.

 

 

 

Geef een reactie