Boilies zelf maken (vervolg)

In het vorige artikel hebben we beschreven hoe je zelf kan starten met het zelf maken van boilies maar er komt een moment (en meestal is dat al snel) dat je meer wil maken of sneller je boilies wil maken.

In dit artikel beschrijven we hoe en wat waarbij het uitgangspunt moet zijn dat het leuk is. Het is zelfs zo leuk dat ik er zelf de kriebels van krijg. Het moet echt een hobby binnen een hobby zijn net zoals deze website een hobby binnen een hobby is.

Bij het zelf draaien zal je er achter komen dat er een paar dingen zwaar zijn om te doen (wel een beetje afhankelijk van je mix). Één van de zwaarste dingen waar behoorlijk wat (in mijn geval) lui zweet los komt is het mengen en het kneden van je mix met de hand.

simac-pastamatic-1400Er is al jaren op de markt een pastamatic te koop, een machine waar je eigenlijk alles in stopt en waar uiteindelijk de worsten uitkomen. Ik ken het apparaat niet maar er gaat ongeveer 1,4 kg mix per keer in. We hebben het dan wel over de grootste en zwaarste uit de serie de Simac Pastamatic MAGNUM PRO PM1400 en hij kost een paar honderd euro. Binnen 20 minuten heb je hiermee 1,4 kg mix klaar. Het voordeel is dat indien je weinig ruimte hebt dat je het hiermee wel compact houdt. Je hebt alles in één machine tot en met de worsten. Oorspronkelijk is deze Italiaanse machine bedoeld om pasta te maken.

Is dit niet voldoende voor je, dan zijn er ook mixers te koop die het mixen van je overnemen. let wel op dat je mixer zwaar genoeg is een mooie is de Dough mixer van boilie roller.com inclusief motor komt deze op 300 euro. Het is natuurlijk wel zo dat deze mixer een grotere capaciteit heeft (ongeveer 3 kg mix) maar hij neemt ook veel meer ruimte in.

dough-mixer

De Dough miixer zorgt alleen voor het mixen, je moet een andere manier vinden om vervolgens worsten te maken dit is dus duidelijk anders dan de pastamatic.

Als laatste nog een alternatief, de wijze waarop we het zelf doen, gewoon een speciekuip, zware klopboormachine samen met een mengstaaf die je gebruikt om deze wijze beton te maken (een mortelmenger), deze zijn vanaf circa 10 Euro te koop bij elke bouwmarkt.

eigen gemaakt.... zo mooi kom je ze van de fabriek
eigen gemaakt…. niet perfect rond, mooie structuur

In de volgende aflevering gaan we in op de zaken die je kunnen helpen om de worsten te maken vanuit de mix.

 

 

 

Geef een reactie