Goedkoop voeren volgens Lot-Baits

Het leven wordt almaar duurder en duurder, de inflatie slaat keihard toe, en ondertussen zijn er vele karpervissers die zich afvragen hoe ze toch hun hobby kunnen blijven uitvoeren.

Lot-Baits heeft daar over nagedacht en belsoten er een kort artikel aan te besteden op deze site.

Uitgangspunt is dat het (veel) goedkoper moet zijn dan alleen boilies, effectief en uiterst aantrekkelijk voor wat we uiteindelijk in het netje willen scheppen.

We beginnen de boodschappen te doen bij een bedrijf welke partikels verkoopt.

Bij dit bedrijf kopen we voor rond de € 8,50 een 2.5 kg partikels waarbij we kiezen voor een mix van hennep en mais.

De volgende stap is om naar een toko te gaan, daar gaan we de onderwater smaakexplosie kopen.

In de toko hebben we keus uit enorm veel producten, maar uitgangspunt is om het betaalbaar te houden. Dus hier kopen we een kg maismeel (om de boel een beetje te kunnen binden en compact te houden). Naast maismeel kopen we een liter ketjap Manis of een fles Gulja Djawa (vloeibare palm rietsuiker).

Als laatste hebben we boilies nodig, we kiezen voor een uiterst atractief aasje in de vorm van de Lot-Baits spicy fish (de zak openen, en je ruikt de atractie zullen we maar zeggen).

Van de aangekochte boilies gaan we één kilo gebruiken, de helft verkruimelen we, de andere helft laten we wat het is.

Als laatste gaan we naar de supermarkt, en daar gaan we nog wat volume halen in de vorm van bonen.

Wij kiezen voor potten met bruine bonen, chili bonen, zwarte bonen en kidney bonen (je kan eventueel ook nog witte bonen toevoegen). We staan aan de kassa met dit bonen segement en moeten afhankelijk van welke supermarkt tussen de 5 en 6 Euro aftikken.

In totaal hebben we nu een volume van rond de 8 kg en dit kost je ongeveer 2.35 Euro de kg.

Natuurlijk kan het goedkoper, de spullen uit de toko weg laten en in pklaats van de bonenmix alleen bruine bonen kopen (de andere bonen zijn net iets duurder).

Maar ons uitgangspunt was een uiterst aantrekkelijk aasje.

Eventueel extra toevoegen (als je gulja djawa gebruikt) zout. In alle gevallen mag je nog flink wat papirkapoeder, uienpoeder en of chilipoeder toevoegen (maar daar gaat de prijs dan weer van omhoog).

Succes!

Geef een reactie