Champignon Stroganoff

Via de rubriek “food voor vissers” zijn we in contact gekomen met foodblogger Joyce. Uit dit contact zijn een paar leuke recepten gekomen die uitstekend te maken zijn langs de waterkant tijdens een wat langere sessie. Vandaag het eerste recept.

Recept Champignon Stroganoff 2 personen

  • – 350gr champignons, in plakjes
  • – 1 ui, gesnipperd
  • – 3 tenen knoflook, geperst
  • – 200ml groentebouillon
  • – ½ kopje rijst
  • – 3 eetlepels crème fraiche
  • – 6 augurken
  • – 1 rode ui
  • – peterselie
  • – eventueel een scheut witte wijn

1. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui.

2. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze mooi goudbruin kleuren, knijp de tenen knoflook boven de pan uit en schep direct om.

3. (deze stap kun je overslaan als je geen wijn hebt) blus het geheel af met witte wijn en laat pruttelen tot de alcohol iets verdampt is.

4. Schep de rijst erdoorheen en schenk de bouillon eroverheen.

Laat met een deksel op de pan het gerecht zo’n 20-25 minuten garen (blijf wel even je rijst in de gaten houden of er genoeg vocht is en of je rijst niet papperig word).

5. Snijd de rode ui in dunne ringen en de augurken in blokjes terwijl de rijst kookt. Meng dit met wat fijngehakte/geplukte peterselie.

6. Breng als de rijst gaar is je gerecht op smaak met zwarte peper en roer de crème fraiche erdoor.

7. Serveer met de augurken en eventueel wat extra crème fraiche.

Wil je meer zien van de leuke/lekkere foodblog, kij dan eens op www.woahjoyce.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *